Mam pytanie z innej beczki - polecasz basen z kulkami? Do jego zakupu przymierzalam się od początku ciąży, i wciąż myślę czy go kupić boję się że kulki będą wszędzie, a mym duży salon, otwarty na resztę domu, i nie wiem czy to dobry pomysłJeśli chcesz żeby Twój mały Wojownik gdzieś miał kontakt z językiem to ja Ci polecam mówiącą farmę z chicco, ma przełącznik PL-ANG. Kupiliśmy ją niedawno i powiem szczerze, że roczne dziecko zajęła bez reszty, ale Twój maluch bez problemu załapie, bo jest bardzo intuicyjna w użyciu, łatwo się przyciska na zwierzaki i one wydają odgłosy, lektor nazywa też kolory zwierząt, są cyferki, po naciśnięciu na słoneczko włączają się wesołe piosenki o farmie, moja przy tym baluje Dla mnie to pożyteczna zabawka gdzie jest i zabawa i edukacja w jednym, a nie tylko taki bezużyteczny irytujący grajek jakich na rynku dużo, co nic nie wnosi w rozwój malucha. Polecamy z Córcią!
reklama
Cookie_
Moderator
Moje dzieciaki bardzo lubiły stoliczek edukacyjny z Fischer Price i wszelkie ich zabawki. Mają opcje zmiany języka, uczą kolorów, kształtów i są nie do zdarcia. Pomiędzy dzieciakami mam prawie 10 l a zabawki po starszym jak nówki trafiły w ręce siostry.
Cookie_
Moderator
Też mam i polecam, ale bardziej dla 1,5 rocznego dzieckaSporo pisania o tym wiec wklejam link. Moja bardzo ją lubila jak była mała,moj chrześniak dostał od cioci i tak jej się spodobało ze kupiliśmy takie same,można zmieniać język na angielski itp
Cookie_
Moderator
Moi to mole książkowe. Od małego w książeczkach. Zawsze na urodziny czy inne okazje były kupowane zabawki i książeczki. Dla takiego malucha polecam serie Akademia Mądrego Dziecka, wszelkie rymowanki np fajne są z wydawnictwa Wilga (mogę Ci później wrzucić link), serie o małej białej rybce z Mamania, Pucio też jest ciekawy. Fajne książki już dla takiego 2 latka miało wyd Muza wierszyki 2, 3 latka, poczytajki 2 latka itd ale chyba teraz wycofali książki dla dzieci z oferty. U mnie pełno książek po starszym i niektóre niestety są już niedostępne w sprzedazy. Ogólnie polecam wiersze i wierszyki polskich poetów, rymowanki one zawsze, niezależnie od wieku świetnie się sprawdzą.O, to Twoje dziecko jest przeciwieństwem mojego bo mój syn wcale nie jest zainteresowany grającymi/świecącymi zabawkami.
Twój syn jak na 7 msc duuuuzo rozumie, super chociaż moje dziecko nie da mi przeczytać mu książeczki, w tym roku stawiamy właśnie na literaturę może polecisz jakieś książeczki? Wczoraj ogladalam pucia, ale to chyba dla starszych dzieci? Czy są różne serie? Jeszcze się nie orientuje w temacie
Ja dla 7-8msc proponuję :
Garnuszek na klocuszek
Pchacz (osobiście nie mialam, ale wiem że dzieci to lubią, i tutaj z efektem swietlnym, co może spodobać się Twojemu maluchowi)
Jeździk pająk
Pianinko baby Einstein (ta firma ma też świetną gitarę, bębenek i tablet)
Domek dumel (TO NASZE ODKRYCIE!)
Arka dumel
Kostka aktywności
Skrzynka clementoni (to może odbiega od reszty, bo nie nest interaktywne, ale to ciekawa alternatywa przebijanki)
Kostka interkatywna nr 2
Teczuszka maluszka
Dzięki za polecenie, możesz wrzucić link mój syn lubi książkę z serii dotykam poznaje sensoryczną, planuje kupić następna. Mam jeszcze na oku taką z elementami do przesuwania , i taka z otwieranymi okienkami. Zwykle książki go nie interesują. Może polecisz coś w tym stylu?Moi to mole książkowe. Od małego w książeczkach. Zawsze na urodziny czy inne okazje były kupowane zabawki i książeczki. Dla takiego malucha polecam serie Akademia Mądrego Dziecka, wszelkie rymowanki np fajne są z wydawnictwa Wilga (mogę Ci później wrzucić link), serie o małej białej rybce z Mamania, Pucio też jest ciekawy. Fajne książki już dla takiego 2 latka miało wyd Muza wierszyki 2, 3 latka, poczytajki 2 latka itd ale chyba teraz wycofali książki dla dzieci z oferty. U mnie pełno książek po starszym i niektóre niestety są już niedostępne w sprzedazy. Ogólnie polecam wiersze i wierszyki polskich poetów, rymowanki one zawsze, niezależnie od wieku świetnie się sprawdzą.
Moja 6m już Tez ja atakujeTeż mam i polecam, ale bardziej dla 1,5 rocznego dziecka
U nas niewypał. Już dwa razu schodził ze strychu i wciąż wracaMam pytanie z innej beczki - polecasz basen z kulkami? Do jego zakupu przymierzalam się od początku ciąży, i wciąż myślę czy go kupić boję się że kulki będą wszędzie, a mym duży salon, otwarty na resztę domu, i nie wiem czy to dobry pomysł
Cookie_
Moderator
Akademia Mądrego Dziecka to seria właśnie z przesuwanymi elementami, otwieranymi okienkami itd. W Empiku widziałam też takie książeczki z wkładami z materiału, gumy z wytłoczeniami itd ale nie pamiętam nazwyDzięki za polecenie, możesz wrzucić link mój syn lubi książkę z serii dotykam poznaje sensoryczną, planuje kupić następna. Mam jeszcze na oku taką z elementami do przesuwania , i taka z otwieranymi okienkami. Zwykle książki go nie interesują. Może polecisz coś w tym stylu?
Te wierszyki z Wilgi to seria Rymowanki Maluszka
Lata osa koło nosa. Rymowanki maluszka
Ponad 2 000 000 produktów w kategoriach Książka, Muzyka, Film, Zdrowie i uroda, Zabawki, Dom i ogród, Elektronika, AGD, Sport. Dostawa 0zł do salonów.
www.empik.com
Na budowie. Pierwsze słowa. Akademia mądrego dziecka
Ponad 2 000 000 produktów w kategoriach Książka, Muzyka, Film, Zdrowie i uroda, Zabawki, Dom i ogród, Elektronika, AGD, Sport. Dostawa 0zł do salonów.
www.empik.com
Te wytłaczane to chyba z tej serii widziałam
Aksjoma, książeczka sensoryczna Na Wsi
Aksjoma, książeczka sensoryczna Na Wsi - Aksjomat, tylko w empik.com: 27,53 zł. Przeczytaj recenzję Aksjoma, książeczka sensoryczna Na Wsi. Zamów dostawę do dowolnego salonu i zapłać przy odbiorze!
www.empik.com
reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
U nas był basen z kulkami. Synek tylko by wyrzucał piłki. Córka chwilę się bawiła w nim, ale też wyrzucała. A jak nie pozwalałam to wrzask. Basen z kulkami maja teraz tylko na sali zabaw.Mam pytanie z innej beczki - polecasz basen z kulkami? Do jego zakupu przymierzalam się od początku ciąży, i wciąż myślę czy go kupić boję się że kulki będą wszędzie, a mym duży salon, otwarty na resztę domu, i nie wiem czy to dobry pomysł
Właśnie Zamówiłam tą zabawkę dla córki na Mikołajki ciekawe, czy jej się spodoba.Jeśli chcesz żeby Twój mały Wojownik gdzieś miał kontakt z językiem to ja Ci polecam mówiącą farmę z chicco, ma przełącznik PL-ANG. Kupiliśmy ją niedawno i powiem szczerze, że roczne dziecko zajęła bez reszty, ale Twój maluch bez problemu załapie, bo jest bardzo intuicyjna w użyciu, łatwo się przyciska na zwierzaki i one wydają odgłosy, lektor nazywa też kolory zwierząt, są cyferki, po naciśnięciu na słoneczko włączają się wesołe piosenki o farmie, moja przy tym baluje Dla mnie to pożyteczna zabawka gdzie jest i zabawa i edukacja w jednym, a nie tylko taki bezużyteczny irytujący grajek jakich na rynku dużo, co nic nie wnosi w rozwój malucha. Polecamy z Córcią!
Podziel się: