reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsze wakacje, dziecko w samochodzie, samolocie itd ...

reklama
hejka dziewczyny ja kupiłam BeSafe izi comfort 9-18kg i szczerze bardzo jestem zadowolona. Mamy krótkie pasy w Roverze (ciężko było wpiąć Roan Millo 0-13kg) a teraz jeszcze zostaje zapas :) No i Roan Millo okazał się juz za mały (a niby jeszcze 4kilo mógłby Wojtek w nim przejeździć...). Zastanawiałam się nad Maxi-Cosi Priori XP ale po "wymacaniu" obu fotelików wygrał BeSafe :) Polecam te dwa linki KONIECZNIE (może trochę kontrowersyjne, ale chodzi i bezpieczeństwo naszych maluszków!):
Motogazeta - Aktualności: Więcej wadliwych fotelików dziecięcych

Uwaga! TVN - Reportaże - Niebezpieczne foteliki samochodowe dla dzieci (KRÓTKI FILMIK!)

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się nad wyjazdem nad morze z córkami starsza ma prawie 5 lat( we wrześniu).Mąż nie jechałby z nami czy dam radę sobie z nimi czy w tym roku dac sobie spokój.W domu siedzę z nimi sama więc na wakacjach chyba tez jakoś bym sobie poradziła.Czy są mamy ,które zdecydowały się wyjechac same?
hmmmm my juz podroz nad morze mamy za soba i ja juz samochodem sie nie pisze nawet jak z cała rodzina do pomocy bym jechała ...u nas po 200km była masakra ! Mała płakała, wręcz wpadała w histerię, wyginała się, prężyła ...nigdy wcześnie nie było ŻADNYCH problemów z jazdą samochodę ,ale taka odległość małą Gabrysie przerosła :/ Momentami zatrzymywaliśmy się co 15 min...nie było łatwo jednym słowem a mieliśmy jeszcze raz jechać do znajomych w sierpniu...zostają nam albo tanie linie lotnicze do Gdanska ,albo pozostanie w domu-drugi raz nie chce tego przechodzić :/

hmmmm my juz podroz nad morze mamy za soba i ja juz samochodem sie nie pisze nawet jak z cała rodzina do pomocy bym jechała ...u nas po 200km była masakra ! Mała płakała, wręcz wpadała w histerię, wyginała się, prężyła ...nigdy wcześnie nie było ŻADNYCH problemów z jazdą samochodę ,ale taka odległość małą Gabrysie przerosła :/ Momentami zatrzymywaliśmy się co 15 min...nie było łatwo jednym słowem a mieliśmy jeszcze raz jechać do znajomych w sierpniu...zostają nam albo tanie linie lotnicze do Gdanska ,albo pozostanie w domu-drugi raz nie chce tego przechodzić :/
ja tez zaczynam byc przerazona bo mamy jechac do chorwacji wiec podróz 12 godzin...nieiwem jak on to zniesie..
a powiedzcie dziewczyny jak lepiej jechac w nocy jak mały spi czy w dzień- jechała któras z Was w taką podróz?

ja tez zaczynam byc przerazona bo mamy jechac do chorwacji wiec podróz 12 godzin...nieiwem jak on to zniesie..
a powiedzcie dziewczyny jak lepiej jechac w nocy jak mały spi czy w dzień- jechała któras z Was w taką podróz?
ja jakbym musiała drugi raz jechać to tylko w nocy ! jeśli nie w nocy to zdecydownie nocleg po drodze jeden musi być :tak:

Ostatnia edycja:
nie wiem czy to w tym wątku, ale napisze bo temat dotyczy podrozy - głównie dla dziewczyn które planują wyjazd z dzieciaczkiem za granicę !- Otóż moja teściowa (tak jak wieszosci wiadomo jest lekarzem-internista) była na seminarium poswieconym choroba tropikalnym i okazuje sie ,ze bardzo duzo dzieci wraca z zagranicznych wakacji z żółtaczka typu A (typu B jest obowiazkowa i szczepia juz w szpitalu) Specjaliści którzy prowadzili ten wykład twierdzili ,że rodzice którzy podrozuja a nie szczepia dzieci przeciw tej zoltace powinni byc wrecz karani !!! bo niestety jest to czeste zjawisko !:szok: i ja sie tylko pytam czy ktorejs z was pediatra o tym mowil ! ??? ja wyrazniej mojej sie pytalam czy sa jakies przeciwskazania /zalecenia co do wyjazdu zagranicznego w obrebie europy i powidziala ,ze nie :szok: w przyszlym tygodniu idziemy szczepic sie na pneumokoki to spytam konkretnie o ta szczepionke !

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry