reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Urodziny Naszych Maleństw

Gdzie chcecie zorganizować pierwsze urodziny Waszego dziecka??

• Wszystkich głosujących
    43
Anus,ulala,no to zes sie postarala! :-) :tak: Widze,ze u Ciebie w domku,jak i u Nas,nic sie nie zmarnuje. :no: :-D Super pomysl z tymi zaproszeniami! :tak:

A co do uczt ;-) to u Nas nie bedzie jakiegos wielkiego zarcia. :no: Jakis skromny poczestunek i tyle. ;-)
No i ostatnio doszlam do wniosku,ze zaprosze troszke wiecej ludziow. ;-) A co tam! Jak swietowac,to swietowac! :-D Roczek ma sie tylko raz w zyciu. :-D :cool2:

reklama
dzięki AGUŚ:tak::-)chcesz trochę tej tapety???:-)
została nam cała rolka tej tapety i kilka mniejszych pasków,więc szkoda było wyrzucić. Ja tam wogóle "magazynuje jak chomik"- zawsze się coś tam przyda;-):-D

Ja nie robię zaproszeń,bo niewiele nas będzie,i jak wcześniej pisałam na raty.Poza tym teściwoa juz wyrazila swoje niezadowolenie,bo ona chciała zrobić roczek u siebie,czyli,że wszyscy musielibyśmy jechać do Oświęcimia:dry:chyab się szaleju najadła:-D
A alkohol? pewnie byłby gdyby to byla duż impra,z nocowaniem,a tak wszyscy dojeżdżający więc bez sensu:-p

a my robimy jakiś smaczny obiadek, potem deserek, tort. dużo nas nie będzie - tylko dziadkowie i chrzestni, w sumie razem z nami 10 osób.

U mnie jak pisałam będzie bo to i moje urodziny też będą. Zaproszeń nie będzie. Nawet nie wiem jak będę pracować.

A u nas sie trochę plany zmieniły ... Michas ma urodziny 16 wrzesnia i to wypada w niedzielę, ale okazało się, że 15 września idziemy z mężem na ślub i wesele do naszych przyjaciół, 250 km od miejsca zamieszkania więc trzeba będzie uroczystość 1 urodzin naszego Michasia przełożyć na za tydzień. Dziadkowie musza do nas dojechac 300 km, i chrzestna też, a chrzestny idzie na to samo wesele co my więc nie uda nam się tych dwóch imprez pogodzić.
Myślę, że Michaś nie będzie miał mi tego za złe. 16 będziemy już w domu i mały torcik i jakiś prezent będzie napewno, a za tydzień będą urodzinowe poprawiny, moze "poprawiny" to złe słowo bo to będzie w zasadzie uroczystość właściwa.

Dziewczyny a ja mam nie lada zmartwienie... robię imprezkę w domku u moich rodziców (mają duży dom z dużym ogrodem) i będzie aż ok 30 osób :szok::szok::szok::szok::szok: No i mój problem polega na tym, że nie wiem co przygotować na tyyyyyle osób... Chciałam zrobić jakiś niezbyt wystawny ale jednak obiadek. Macie pomysł co zrobić do jedzonka takiego żeby na 30 osób starczyło? (chodzi mi o to, że mogę zrobić coś w 2 czy nawet 3 ratach ale tak żeby z tej pierwszej raty każdy mógł coś tam zjeść, żeby nie było tak że 10 osób je a 20 czeka na 2 i 3 ratę..:-() Nie wiem czy to zrozumiełą co napisalam... :baffled::hmm:
Już się zastanawiam czy nie zrezygnować z obiadu na rzecz po prostu słodyczy, tortu i szmpanka... PORADZCIE COŚ PROOOSZEEE!!! Aha, my imprezkę mamy 15.09 :-)

Poczytałam ten wątek i tak sobie myślę, że fajnie by było zrobić ręcznie zaproszenia, swego czasu sporo malowałam ... trzeba by tylko znaleźć jakiś dobry pomysł i czas na to.

Chcę udekorować mieszkanie w baloniki. I może wyciąć z papieru duży napis 1 urodzinki Michałka.

Tort też będzie w jakims fajnym kształcie.

No i musze przygotować sporo jedzenia, bo dziadkowie i chrzestna z rodziną są z daleka i będa u nas nocować i trzeba ich nakarmić :). Nie wiem tylko jeszcze co mam zrobić do tego jedzenia? Planuję 2 sałatki i te kawałki piersi kurczaka ala kfc no i jeszcze jakiś obiad? Ale jaki? Sama nie wiem, Ines mam podobny problem jak Ty, tylko nas bedzie mniej, 9 osób dorosłych i 3 dzieci.

Wódki nie będzie, u nas nikt za wódką nie przepada, ale szampan za zdrowie Michasia bedzie, do obiadu symbolicznie po lampce winka, a wieczorem jak dzidzia pójdzie spać pewnie jakieś piwko.

Ines na obiad standartowo to co zwykle na imprezach czyli rosołek z kluseczkami.Kilka sałatek,kartofelki i jakieś mięsko_Oklepane menu ale zawsze zjadane.

reklama
Przemyślałam sprawę i chyba zrobie barszczyk z uszkami a resztę na zimno... Jakieś sałatki, wędlinki, serki, chlebek a potem zmiana na słodkie + TORT i szampanek ;-) Mam nadzieję że dobrze wyjdzie... :-)

Do góry