reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki:)

reklama
Ewika - no właśnie czegoś takiego miałam zaczać szukać, u nas 17 listopada urodziny więc jeszcze się nie spieszę, ale dzięki bo mi na pewno to pomoże.

My zdecydowaliśmy że urodziny zrobimy w domu. Ponieważ nie zapraszamy zbyt wielu osób, pomieścimy się, a llogistycznie będzie nam łatwiej bo i Igor jak będzie chciał to pójdzie spać o której chce i będzie można posiedzieć dłużej niż w restauracji, a że u nas dziadkowie z obu stron przyjezdni to i tak w domu musiałabym przygotować jakieś jedzenie i tak. No i pokażę wam jaki tort chcę zamówić, z ulubionymi przez Igora postaciami z bajek.

http://cukierniarozowa.pl/foto/torty-dla-dzieci-77.jpg

Ciekawa jestem ile nas będzie kosztował...Ale jest cudny. A menu jeszcze nie ustalałam:)

My tez mamy juz baloniki :tak: Co prawda dla Kuby wezme świeczke z nr 1, ale dla Macka na urodziny to juz chyba ta co wystrzela sztucznymi ogniami :-) Zobaczymy ;-)

syl w pobliskich cukierniach tego typu torty kosztuja najczesciej min 40zl za kilogram :) Widze ze pietrowy i jesli bedzie z marcepanem albo inna ciezka masa mysle ze ze 2-3 kg bedzie mial :tak: ale to zalezy tez od was jaki duzy zamowicie.

Hoho szalejecie dziewczynki :-)

U nas oficjalnie już było,ale jeszcze jakąs niespodziankę w naszym gronie w dzień urodzin chcę przygotować, może balony, bo Maja lubi ;-)

Onanana jaki tort wymyśliłaś?

kochane my juz po wszystkim:-D:-D:-D
Uważam ze wszystko fajnie sie udąło. W kościele Maja była dośc grzeczna. Ksiądz przy błogosławieństwie tak ją pokropił wodą święconą że się biedna poryczała hehe
W domku tez ok. Jedzenie wyszło, tort też. Bardzo smakował no i podobał się! Także Madzia dziękuję bardzo za podsunięcie przepisów!! Zrobiłam ten z truskawkami. Masa z mascarpone była już wczesniej u mnie na cieście więc wiedzialam ze jest pyszna.
W domu jak to w domu wszyscy sie objedli:-D Maja dostała generalnie kase ale od Taty chrzestnego dostała super klocki i była nimi baaaaardzo zainteresowana. zaraz Wam ich poszukam na necie. EICHHORN Kolorowe KLOCKI DREWNIANE 100 El + Sorter (2717425884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wczoraj była nimi bardzo zainteresowana.
czekamy bo jej zamówiłam na allegro super pchacza którego kupowałam mojemu chrześniakowi na roczek i wiem że go bardzo długo używał. Kupiłam uzywany bo nie jest zbyt tani a ten wydaje się być w super stanie.Także to będzie miała tak jakby na roczek jeszcze:tak:
Poniżej kilka zdjęć. Wbrew pozorom Maja się wczorajh sporo usmiechała, tylko jakos na zdjęciu nie sżło uchwycić:-D

Załączniki

• 100_6901.jpg
    100_6901.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 112
  • 100_6902.jpg
    100_6902.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 104
  • 100_6912.jpg
    100_6912.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 103
  • 100_6915.jpg
    100_6915.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 98
  • 100_6922.jpg
    100_6922.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 105
  • 100_6927.jpg
    100_6927.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 103
  • 100_6929.jpg
    100_6929.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 102
onanana super że wszystko się udało i prezenty sprawiły radość. Maja wygląda prześliczne, no i wy rodzice też elegancko się prezentujecie, torcik pierwsza klas piękny.:tak:

onanana Majeczka wygladala przeslicznie, tort super z odpowiednia dekoracja, kurcze ja nie umiem robic takich tortow :no:. Brawo Mamo spisalas sie na 6, a Majeczka wytrzymala do konca w tej kreacji, bo u nas im ladniejsza sukienka tym szybciej jestesmy do przebrania :-) klocki to naprawde dobra zabawka na dlugi okres.

reklama
Onanana Torcik super :) zdradzisz z czego ta polewa jest ? Majeczka super wyglądała no i mama oczywiście także. Fajnie że udało się wszystko. U nas roczek wyprawiamy teraz w sobotę.

Do góry