reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki... I kolejne rowniez! :)

sealet, zobacz dwie strony w tyl, Klementinka wkleila super przepis, ja na nim tez sie opieram - krem bedzie z mascarpone kremowki i truskawek :) W niedziele robie mini torcik na probe, bedzie dla mojej mamy na Dzien Matki bo akurat przyjezdza.
Daj znac jak urodzinki wam minely :tak:

moja siostra tez się podjęła upieczenia tego tortu:-):-)
a tak poza tym to cześć:-D:-D

reklama
Ja tort pewnie zamowie, nigdy nie upieklam nawet biszkopta...;/ choc ostatnio mi sie zachcialo, kupic spody i samej kremami poprzekladac i ozdobic,ale nie wiem co z tego wyjdzie...
w ogole to marzy mi sie takie prawidziew kinder party,ale mieszkanie male i z kazdym dzieckiem przeciez przyjda rodzice... wiec bedzie tego troche...Bedzie szescioro dzieci 2-5lat z rodzicami, procz nich jeszcze 4bezdzietne osoby. Nastepnego dnia przyjda moje 3.kolezanki z w sumie czworgiem dzieci 2-4lat,a w Pl to nie wiem jeszcze bedzie to przyjecie 14miesiecznia wygladac. Przystroje mieszknie, postaram sie wymyslic,jakies zabawy dla dzieci,a z jedzienia to tylko na slodko czyli slodycze i owoce. Postaram sie zeby byly to zdrowe przekaski:) Moze szampan i po malym piwku dla tatusiow,ale to jeszcze sie zastanowie. W koncu to dziecieca impreza,a rodzice tylko towarzysza.

reklama
Jesli chodzi o tort to u nas nie pojawil sie truskawkowy, chyba przez to ze Lena napisala ze masa nie jest rewelacyjna, a akurat w sprawie ciast chyba masz spore doswiadczenie

Zrobilam tort czekoladowy DOKLADKA, i rzeczywiscie nazwa zgadza sie co do joty :-) Bajecznie prosty, a to moj pierwszy w zyciu tort. Testowalam tylko krem dwa dni wczesniej, i jest po prostu mniammm. Nie mialam tortownicy 21cm i upieklam w 24cm przez co nie kroilam na 3 warstwy ale na dwie. Nasaczylam czarna herbata z ekstraktem waniliowym a drugi blat kawa rozpuszczalna. posmarowalam konfitura Lowicz z wisni z wisienkami w calosci, na to truskawki w plasterkach, polaczenie lekko kwasnych truskaw z musem czekoladowym bylo przepyszne.
Tutaj zdjecie :-)
tort.jpg

tort oczywiscie Lili. Ja dostalam od meza cupcake :sorry2::cool2:

Ostatnia edycja:
Do góry