reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

reklama
IzaV bardzo dobrze, że Tadzik aktywny, czas najwyższy żeby dał Ci popalić :) A tak serio to moja mała też najbardziej jest aktywna w nocy a w szczególności nad ranem :)

A ja tam w nocy śpię :-D Jak się budzę na siku, to czuję, że młode się rusza ale w spaniu jego harce mi nie przeszkadzają ;-) Z resztą mi nawet nie przeszkadza jak mnie Jasiek kopie po plecach albo kładzie na mnie nogi :-D

A moja malutka chyba jakoś inaczej się ułożyla bo czuję takie wytłumione ruchy...
Kilka dni czuję wyraznie jak się rusza i jestem w stanie wyczuć kopniaki jak dołoże rękę do brzucha...a czasami czuje ruchy "głęboko" w brzuchu za 7 górami i 7 lasami i od wczoraj mam właśnie takie mało wyczuwalne ruchy... :-)

Ostatnia edycja:
mam kolejne pytanie.. co dziecko tak naprawde czuje, czy na tym etapie dotykanie reka brzucha wystarczy, czy ono czuje glaskanie? czasami mam ochote popukac mocniej hehe albo mocniej pomasowac hehe ale nie wiem czy to ma sens :zawstydzona/y:
a i M poczul juz cos pod reka :D jeszcze nie kopniaki, ale stwierdzil ze to bylo tak jakbym miala jakas dzdzownice/weza ruszajacego sie pod skora wiec by sie zgadzalo :happy:

reklama
Hahaha, dżdżownica/wąż :))) dobre ;)
Co dziecko czuje to nie wiem, ale wiem, że na USG gin chciał, żeby się dziecko me przefiknęło w inną stronę, to mnie stukał w brzuch 4 palcami, ale tak tuż pod żebrem i faktycznie wtedy dzidziuś podskakiwał i się przemieszczał :) więc myślę, że jak delikatnie popukasz do brzuszka to poczuje i nie będzie miał trzęsienia ziemi :)

Do góry