reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aska: znam ten bol :)

a u mnie maluszek od wczoraj dokazuje ... chyba caly czas sie wierci; probowalam pokazac ruchy synkowi ale jest zbyt nie cierpliwy i zanim sie doczeka na ruchy to juz mowi ze nic nie czuc :) za jakis czas sprobujemy znowu :)

reklama
Macie rację dziewczyny - te ruchy niezbyt są przyjemne, jak dzidzia walnie w żołądek to mam wrażenie, że zaraz zwrócę. Mam nadzieję, że sie szybciutko odwróci. Przez to ułożenie mam taki duży brzuch, bo mój wystający, ogromny już brzuch to plecy dzidzi. Boję się, że sie przewrócę na brzuch lub się uderzę i mogę np. złamać dziecku kręgosłup. Okropność. Ale koszmarów nie mam.

Hmmmm....
Co za łobuzki z tych naszych brzuszkowych pociech!
Nasza dzidzia płci niewiadomej (jak to mówi mój mąż, gdy mówi do brzusia) dokazuje jak nie wiem co!Teraz zaczepki czuję juz po obu stronach brzuszka, czyli musiała ułożyć się w poprzek albo na skos. Ale jakie to jest miłe i wzruszające.Cieszę się, ze Bozia pozwoliła mi cieszyć się taką radoscią:)

Fajnie, że już tak mocno czujecie swoje dzidzie :)
Ja dopiero wczoraj poczułam ruchy dziecka pod dłonią. Aż piszczałam z radości :D
Teraz też czuję jak się przemieszcza:)

Mnie maluch narazie mizia :) i fajnie

Co do spania na boku, to u mnie z tym ciężko, bo szybko mi bok drętwieje. Chyba muszę się gina zapytać, czy to normalne, żeby mi wszystko tak szybko drętwiało. Może coś się da z tym zrobić.

Joaśka

Podobno dobrym ćwiczeniem jest zbieranie papierków z ziemi... Mój Tato tak się "znęcał" nad Mamą - darł gazety, rzucał je i mówił: a teraz zbieraj. Hehe. Ale Mama mówi, że nie miała żadnych problemów z plecami, mięsniami i w ogóle.
Joaśka, może zapytaj swojego lekarza czy to jest jakiś sposób? A miałaś wcześniej jakieś problemy z plecami?

dzięki, zapytam.

Wcześniej problemów nie miałam, ani z plecami, ani w ogóle z drętwieniem.
Właśnie robię sobie listę pytań na przyszły tydzień.

Joaśka

a ja w sumie mam jedno i tak pewnie o wszystkim innym bym zapomniała :D
pytanie: chlopczyk czy dziewczynka? :laugh:
karteczka dobra rzecz bo pogawędke sobie ucinamy po usg, a wtedy jedtem strasznie podekscytowana widokiem dzidzi i wszystko mi z głowy wypada :)

reklama
Dlatego, kobietki, sporządza się listę pytań. Zawsze tak robię i nigdy o niczym nie zapominam.
Moje maleństwo nadal się nie odwróciło - czuję jak kopie mnie w żołądeczek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry