reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Maluch cos ostatnio jest za spokojny, i nie wiem jak zniose ten caly tydzien do nastepnej wizyty. Maz co prawda mnie uspokaja, ze dzidzi plumka ale ja chcialabym zobaczyc...

reklama
Madziu, moja dzidzia też ostatnio jest spokojniejsza, niekiedy zapominam, że jestem w ciąży. Sporadycznie da o sobie znać.
Lidia, nie gadaj głupot o jakimś tam raku, w ciąży jesteś kobieto i teraz będziesz odczuwać różne dziwne rzeczy, np. nocne skurcze łydek (tego nie życzę nikomu) - wtedy zobaczysz, że jakieś tam kłucie to tylko przyjemność. Nasze organizmy teraz intensywnie pracują, czytałam, że w piątym miesiącu można przytyć aż do 5 kg. (horror) - podobno wszystko bardzo się rozszerza i zwiększa się ilość płynu no i najważniejsze dzidzia zaczyna podwajać (niekiedy potrajać) swoją wagę.

hejka!
Oj tk Was tylko chciałam "rozjuszyć" z tym rakiem ::)
Wczoraj dzidzia była u cioci na urodzinkach i chyba wieczorkiem przeżywała całe wydarzenie, bo jak się położyłam to czułam, ze tam się wierci, a Michu słyszał plumkanie:)
Dziś idę do lekarza to sie dowiem jak się nasz mały skarbek. Ale ja maluszka czuję bardzo niziutko!

Powodzonko na wizycie. Zazdroszczę Ci, zobaczysz dzidzię. ja dopiero 14 listopada mam kolejną wizytyę.

Tak, ale jak Wy opowiadałyście o swoich wizytach to się cieszyłam Waszym szczęsciem ale było mi smutno,że ja nie wiem co sie dzieje z moją dzidźka. A ten miesiąc był taki dłuuuuuuuuuugi.Teraz nadszedł mój dzień:) Musze sporządzić liste spraw, o które muszę zapytać. Bo ostatnio mój małżonek miał tylko jedno pytanie, oczywiście każdy może sie domyśłić, że chodziło o sex:)
Mam wielką nadzieję, że pan doktor pokaże nam dzidźkę, bo brzusiowe usg miałam już robione 2 razy. Nie wiem jak często można robić?Są różne opinie na ten temat.

Jak często nie wiem, ale wczoraj sie dowiedziałam, że nie można za często (tyle, że nie wiem, co to znaczy).

Jak narazie miałam robione co miesiąc i na ostatnich 2 wizytach (w odstępie 2 tyg) też miałam.

Joaśka

Ja wlasnie dzis mialam takie skorcze...masakra....do teraz ciezko mis ie chodzi...bol nie do wytrzymania:(:( nagle obudzil w nocy i zdrowe 10 -15 minut bolalo:(:(:(

idzia pisze:
a ty a+t tez sie wybierasz do nas na jakies badania czy robisz wszystkie u siebie na miejscu ?
Mi na ostatniej wizycie gin polecil dr Grzybowskiego, zeby do niego na to usg pojsc i juz jestem umowiona na 9 grudnia. :)

a+t+? pisze:
Mi na ostatniej wizycie gin polecil dr Grzybowskiego, zeby do niego na to usg pojsc i juz jestem umowiona na 9 grudnia. :)

szukajac informacji o innych ginach natknelam sie i na niego - mial pozytywne opinie - pacjentki byly z niego zadowolone :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry