reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hejka Wam!
U mnie maluszek narazie spokojny, nie dokucza, nie wiem czy to dobrze czy żle???? Wczoraj ciutkę wieczorem pobolewał mnie brzuszek a jak sie położyłam, to odczułam jakieś dziwne kłucie w środku w takim miejscu trudnym do określenia. Może po tej wycieczce pieszej nad morzem, albo .... czas na odpoczynek. Kurczę, przecież inne kobietki biegają i nic im nie jest. A tu trochę więcej ruchu i zaraz jakieś niespodzianki.
Buźki!

reklama
Lidijka, owszem jedne kobitki biegaja i nic im nie jest, ale pomysl tez o takich, ktore cala ciaze leza w szpitalu! Lepiej zwolnic tempo i byc na nogach.

Mój maluch wczoraj zwariował. Gotując zupe ogórkową poczułam, że się obudził i zaczął wiercić (widocznie zachciało mu się jeść). Gdy juz byłam po konsumpcji to dosłownie oszalał. Połozyłam się na łóżku i odsłoniłam brzuch. Podskakiwał na kilka centymetrów. Później mąż na mnie nakrzyczał, że karmię dziecko czymś co mu najwyraźniej nie smakuje i dlatego tak się ruszał ale po chwili zaczął sam wypatrywać ruchów brzuszka. Mówię Wam niesamowite uczucie.

Dori ale Ci zazdroszcze tego skakanka :)

Wiece co ja nie wiem czy takie niby skurcze pod żebrem to można nazwac jako ruchy maluszka?? Ja tak czasami mam, siedze sobie , siedzę i nagle czuje taki skurczyk i nie wiem czy to moja dzidzia czy coś innego?? Może u którejś z Was coś takiego tez występuje??

Nie wiem ale wydaje mi się, że nasze dzidzie przynajmniej narazie znajduja się jeszcze dosyć nisko a nie w okolicy żeber, przynajmniej ja obserwuję ruchy w dole brzucha. Nie chcę się jednak wypowiadac jednoznacznie bo być może każda z nas będzie odczuwała to w inny sposób.

Przyłączam się do opinii Dori. Ja maluszka też czuję jeszcze nisko, aż czasem mi się wydaje, ze dzidźka będzie chciała zgolić. Ale ma jeszcze czas.
Aneczku nie wiem co to mogło być, jeżeli to się będzie powtarzać poprostu będziesz musiała to zgłosić lekarzowi. Ja mam różne kłucia w różnych miejscach ale pod żebrem nie czułam.
Buzki!

tych powszechnie znanych w trojmiescie :) Dering i Świątkowska; jeszcze Preis ale on jest ponoc mniej komunikatywny a przyjmuje razem ze Ś. wiec sprzet maja ten sam;
poczytalam sobie troche o nich na necie i sa przerozne opinie; a do tego wydaje mi sie ze Ś. bierze drozej za wizyte - musze sie zorientowac u zrodel ;D
a ty a+t tez sie wybierasz do nas na jakies badania czy robisz wszystkie u siebie na miejscu ?

reklama
Dori to moze masz tam malego pilkarza... Z tego co czytalam to dno macicy siega okolo 2 cm pod pempkiem (przynajmniej u mnie w 18 tyg). Ale ja dzidzie tez czuje niziutko, tylko czasem jak leze przewraca sie i lezy wzdluz pod pempusiem. Ale dzidzi moje sie uspokoilo po kilku kopniakach tydzien temu i narazie spokoj

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry