Tak, prawdopodobnie Małe Venusiątko będziesz oglądała przez brzusio. Dopochwowo widać lepiej i wyraźniej. Ale pewnie jest bardziej niebezpiecznie, dlatego lekarze już podglądają przez brzuszek. Ja w 14 tygodniu oglądałam już przez brzuch-mąż pierwszy raz widział. Był zachwycony
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
idzia pisze:usg dopochwowe sprawdza sie jak dziecko jest jeszcze male
Swoją drogą, ciekawe stwierdzenie
Joaśka
na stojąco dlatego to nie odrazu było takie oczywiste co się dzieje, stałam sobie i czekałam ąż się woda na herbatke zagotujeŻuczeK pisze:Kosmi, ale na leżąco widziałaś jak się brzusio rusza? Czy jak stałaś? Ale widok musial być bajeeeczny
ja wczoraj miałam jeszcze dopochwowo robione usg i tak jak na zdjęciu w galerii malucha trudno było złapać całego, ale to nie prawda, żę usg dopochwowe jest niebezpieczne czy coś - trzeba by je z godzine robić
Magdaleona
Fanka BB :)
Ja zauwazyklam ze Ono sie bardziej rusza i kopie jak ja jestem zdenerwowana. A teraz juz sie uspokoilam i dzidzius przestal kopac, ale rusza sie i plumka. Coraz miej miejsca tez ma bo strasznie sie rozpycha i rano na dole brzucha moge podziwiac wielka gule - chyba glowke wypycha, albo pupke wystawia. Ja nastepne usg za 2 tyg, chcialabym zrobic jak mi sie zacznie 20 tydz. zebym mogla juz miec zrobione to usg genetyczne, o ktorym wczesniej pisalysmy. Narazie zostaje mi ogladanie brzusia i nasluchiwanie przez meza plumkania.
Witam kochane mamusie. Troszeczke tu nie zagladalam, jakos zle sie czulam... Moze to przez niskie cisnienie? :/ ale jest mi lepiej i od razu sie pokazuje Wiec moje "male venusiatko" (bardzo mile nazwanie mojego bejbusia) obejrze niedlugo przez brzusio? Wiecie.. bo.. bardzo bym chciala aby misiek tez mogl zobaczyc naszego szkraba, tylko nie wiem jak o to zapytac lekarza, czy po wejsciu do gabinetu, czy wejsc z nim... Troche sie nie orientuje. Chyba nie bede musiala lezec na fotelu, bez ubrania przy chlopaku? Przepraszam za moja glupote, ale to moje pierwsze dziecko i jakas taka w "desperacji" jestem. W ogole nie wiem , co , gdzie jak....
reklama
wejdz z chlopakiem do gabinetu i powiedz z echcesz zeby byl przy usg;
teraz juz powinno byc robione brzuszne a nie dopochwowo;
a jezeli lekarz bedzie chcial cie zbadac (nie zawsze jest to konieczne) to poprosisz chlopaka zeby wyszedl i zawolasz go na uds dopiero
teraz juz powinno byc robione brzuszne a nie dopochwowo;
a jezeli lekarz bedzie chcial cie zbadac (nie zawsze jest to konieczne) to poprosisz chlopaka zeby wyszedl i zawolasz go na uds dopiero
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: