reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak, prawdopodobnie Małe Venusiątko będziesz oglądała przez brzusio. Dopochwowo widać lepiej i wyraźniej. Ale pewnie jest bardziej niebezpiecznie, dlatego lekarze już podglądają przez brzuszek. Ja w 14 tygodniu oglądałam już przez brzuch-mąż pierwszy raz widział. Był zachwycony:)

reklama
venus - mysle ze juz przez brzuszek bedzie usg - dzidzia coraz wieksza i bedzie lepiej widac calosc dzidzi :)
usg dopochwowe sprawdza sie jak dziecko jest jeszcze male

ŻuczeK pisze:
Kosmi, ale na leżąco widziałaś jak się brzusio rusza? Czy jak stałaś? Ale widok musial być bajeeeczny :)
na stojąco dlatego to nie odrazu było takie oczywiste co się dzieje, stałam sobie i czekałam ąż się woda na herbatke zagotuje :)

ja wczoraj miałam jeszcze dopochwowo robione usg i tak jak na zdjęciu w galerii malucha trudno było złapać całego, ale to nie prawda, żę usg dopochwowe jest niebezpieczne czy coś - trzeba by je z godzine robić :)

Pewnie masz rację Kosmi, bo ja miałam kilka razy robione na początku i tę fasolkę można było całą obejrzeć:)
Pa!

Ja zauwazyklam ze Ono sie bardziej rusza i kopie jak ja jestem zdenerwowana. A teraz juz sie uspokoilam i dzidzius przestal kopac, ale rusza sie i plumka. Coraz miej miejsca tez ma bo strasznie sie rozpycha i rano na dole brzucha moge podziwiac wielka gule - chyba glowke wypycha, albo pupke wystawia. Ja nastepne usg za 2 tyg, chcialabym zrobic jak mi sie zacznie 20 tydz. zebym mogla juz miec zrobione to usg genetyczne, o ktorym wczesniej pisalysmy. Narazie zostaje mi ogladanie brzusia i nasluchiwanie przez meza plumkania.

Witam kochane mamusie. Troszeczke tu nie zagladalam, jakos zle sie czulam... Moze to przez niskie cisnienie? :/ ale jest mi lepiej i od razu sie pokazuje ;) Wiec moje "male venusiatko" (bardzo mile nazwanie mojego bejbusia) obejrze niedlugo przez brzusio? Wiecie.. bo.. bardzo bym chciala aby misiek tez mogl zobaczyc naszego szkraba, tylko nie wiem jak o to zapytac lekarza, czy po wejsciu do gabinetu, czy wejsc z nim... Troche sie nie orientuje. :D Chyba nie bede musiala lezec na fotelu, bez ubrania przy chlopaku? :p Przepraszam za moja glupote, ale to moje pierwsze dziecko i jakas taka w "desperacji" jestem. W ogole nie wiem , co , gdzie jak.... :D:D

reklama
wejdz z chlopakiem do gabinetu i powiedz z echcesz zeby byl przy usg;
teraz juz powinno byc robione brzuszne a nie dopochwowo;
a jezeli lekarz bedzie chcial cie zbadac (nie zawsze jest to konieczne) to poprosisz chlopaka zeby wyszedl i zawolasz go na uds dopiero :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry