reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie tez boli kregoslup ale ja mam mala wade i obawiam sie ze na lezaco nie bede w stanie urodzic.

reklama
Mnie bolą plecki troche niżej jak się żebra konczą, czyli to takie miejsce co najczęściej boli od dźwigania i jak się np długo pochylonym jest np podczas sprzątania. Noszenia wogóle unikam tzn jakichś cięższych rzeczy bo drobne zakupy przynieść trzeba :) przy sprzątaniu też się jakoś specjalnie nie schylam, więc już nie wiem od czego te bóle. Może u mnie pierwsze znaki, że coś sie tam w środku zmienia :) bo też jakiegoś ciężaru w postaci brzuszka jeszcze nie nosze ;)

Mnie na bóle pleców podczas długiego stania pomaga trzymanie rąk z tyłu (albo na policjanta, albo założone tak jak się zakłada z przodu). Robię tak juz od dobrych kilku lat, a plecy się wtedy prostują. No ale to są zwykłe bóle pleców.

Joaśka

Takie to już są dolegliwości nasze w stanie odmiennym. Musimy sobie jakoś z nimi radzić. trza gdzieś poszukać jakieś rady na to. Bo masaże i inne ćwiczenia w ewentualnej szkole rodzenia to dopiero po 25 tyg ciąży. To jeszcze sporo czasu:)
Jakoś dziwnie nasz bobasio podczas ostatnich dni spokojnie się zachowuje w swoim domku. Aż mi tego brakuje. Mam nadzieję, że wszystko oki. Może zrobił sobie urlop:)
Wskoczyłam na chwilę do marcowych mamusiek zobaczyć co tam słychać. Niektóre dziewczyny w 19 tyg nie czują ruchów, więc różnie to bywa.
Buziaki,pa!

Ja dziś widziałam jak sie brzusio ruszał, robił się jakby płaski z jednej strony po czym wracała do normy - tak kilka razy, na początku nic nie czułam dopiero jak podwinełam bluzke i się bardziej zainteresowałam to poczułam takie wypychanie :) niesamowite uczucie...

Pewnie, że niesamowite. Dzidzia będzie wypychać swoje różne części ciała i niedlugo stanie się to troszkę bolesne. Ale to nic, już niedługo. Czas tak szybko leci. Dzieciaczki nabierają centymetrów oraz kilogramków i stają się już takimi bobasami. Mój maluch dziś zrobił mi pobudkę o 5.30 a mogłam soibe pospać jeszcze 45 min. Już zarwane noce? Co będzie później. Dziś pierwszy raz do pracy ubrałam spodnie ciążowe i szerszą bluzkę - sporo już widać. Te spodenki to fajny wynalazek - dzidzia fika ile wlezie i ja spokojniejsza jak ono się rusza.

U mnie dzidzia przez ostatnie dni była spokojniutka. I aż mi smutno było. No więc wczoraj postanowiło maleństwo sobie odbić te stracone dni i zaczęło mi fikać - cały dzień, w nocy i teraz też czuje jak się wierci ;)

Kosmi, ale na leżąco widziałaś jak się brzusio rusza? Czy jak stałaś? Ale widok musial być bajeeeczny :)

widok ruszajacego sie brzusia jest niesamowity - ja ciagle czekam na to ale mam wszpomnienia z poprzedniej ciazy ;) a najbardziej chce to pokazac mojemy synkowi - pewnie bedzie zdziwiony ;D

reklama
Tylko Wam zazdroszę :)
Ja na razie nie czuję ruchów maleństwa :( Wiem, ze w brzuszku ktoś mieszka bo jak słucha mój maż to pływa tam i bulgoce, ale na razie nie daje znaków mamusi :(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry