reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze pranie

B

beginnermum

Gość
Dobry wieczór,

za dwa tygodnie czeka mnie pierwsze pranie ciuszków i artykułów dla małego.

O ile pranie nie jest problemem, nienawidzę prasować, nawet takich małych ciuszków..

Myślicie, że wysuszenie w suszarce bębnowej wystarczy?

Czy niestety prasowanie mnie nie ominie i tak samo przez kilka pierwszych miesięcy po urodzeniu?

Miłego weekendu!

reklama
Dobry wieczór,

O ile pranie nie jest problemem, nienawidzę prasować, nawet takich małych ciuszków..

Czy niestety prasowanie mnie nie ominie i tak samo przez kilka pierwszych miesięcy po urodzeniu?

Miłego weekendu!
Wystarczy

Dobry wieczór,

Miłego weekendu!
Mam teraz drugie dziecko i nic nie prasuje. Starszej też nie prasowałam

Pranie obowiązkowo. Niestety pranie w zwykłym proszku czy płynie dla dzieci i to w niskiej temp nie pozwala zabić pleśni, grzybów, bakterii czy wirusów. Możesz spróbować dodać specjalnego płynu dezyfekujacego do prania, ale nie wiem co na taki płyn skóra noworodka. Ja w przyszłym miesiącu odpalam pranie i stację parową. Wszystkie moje kolezanki to robiły. Prasowanie nie jest moim hobby, ale wolę to niż później jakieś alergie i inne problemy skórne.

reklama
Pranie obowiązkowo. Niestety pranie w zwykłym proszku czy płynie dla dzieci i to w niskiej temp nie pozwala zabić pleśni, grzybów, bakterii czy wirusów. Możesz spróbować dodać specjalnego płynu dezyfekujacego do prania, ale nie wiem co na taki płyn skóra noworodka. Ja w przyszłym miesiącu odpalam pranie i stację parową. Wszystkie moje kolezanki to robiły. Prasowanie nie jest moim hobby, ale wolę to niż później jakieś alergie i inne problemy skórne.

Matko, ale bzdura 😅

Do góry