reklama
Rozwiązanie
Nie wiem jak w 60 stopniach z nadrukami itp bo piorę od początku w 40 i to kolorowe z białymi i nigdy nic się nie zafarbowało. Co do ilości prania to razem z ubrankami synka piorę swoje i partnera ubrania z którymi synek ma bezpośredni kontakt, więc zawsze mam wystarczającą ilość prania.Dziewczyny a jak macie np bodziaki czy pajace białe z kolorowymi aplikacjami to one nie zafarbują jeśli je wrzucę na 60 stopni? Dać do prania chusteczkę wyłapującą kolory? Jestem w ciąży i niedługo czeka mnie pranie wszystkiego i nie wiem... Mam dużo różnokolorowych ubranek i trudno z tego uzbierać kilka prań. A jak za mało wrzucę do pralki to mi nie chce wywirować bo chyba myśli że jest pusta..
N
Natuś_ka
Gość
Pralam wszystko w 40 stopniach w plynie do delikatnych rzeczy, pozniej wszystko prasowalamHej w ilu stopniach pralyscie ubranka czy mimo że na metce jest 40stop jak nastawie 60 tak jak jest zalecane nie skurczą się?
E
Ewka34
Gość
Ja mam ciuszki z pepco itp i piore je w 60 st inaczej nie puszczaja plamy z soczku z ciuszkami nic sie nie dzieje piore w zwyklym proszkuHej w ilu stopniach pralyscie ubranka czy mimo że na metce jest 40stop jak nastawie 60 tak jak jest zalecane nie skurczą się?
Marynia88
Moderator
Ja piorę w 40 stopniach i później prasuje, od początku piorę w Lovelli.
reklama
Dziewczyny a jak macie np bodziaki czy pajace białe z kolorowymi aplikacjami to one nie zafarbują jeśli je wrzucę na 60 stopni? Dać do prania chusteczkę wyłapującą kolory? Jestem w ciąży i niedługo czeka mnie pranie wszystkiego i nie wiem... Mam dużo różnokolorowych ubranek i trudno z tego uzbierać kilka prań. A jak za mało wrzucę do pralki to mi nie chce wywirować bo chyba myśli że jest pusta..
reklama
Jaasna
Fanka BB :)
Segreguj dziecięce ubrania do prania, jak swoje Białe i jasne razem - można je w 60 stopniach uprać (dodaj też tę chusteczkę wyłapującą kolor, dla pewności). Ciemniejsze kolory wypierz razem w 40 stopniach (też z chusteczkami) - unikniesz wpadek jak utrata koloru, skurczenie, pofarbowanie.Dziewczyny a jak macie np bodziaki czy pajace białe z kolorowymi aplikacjami to one nie zafarbują jeśli je wrzucę na 60 stopni? Dać do prania chusteczkę wyłapującą kolory? Jestem w ciąży i niedługo czeka mnie pranie wszystkiego i nie wiem... Mam dużo różnokolorowych ubranek i trudno z tego uzbierać kilka prań. A jak za mało wrzucę do pralki to mi nie chce wywirować bo chyba myśli że jest pusta..
Większość pierze w płynach lub kapsułkach dla dzieci, są ok. Ja miałam Persil Sensitive. Akurat ja nie polecam płatków mydlanych jako takich, nawet po rozpuszczeniu potrafiły zostawić ślady mydła na ubraniach, ale kto co lubi
Gdy prałam w swoich płynach (Ariel, Bryza), to wstawiałam podwójne płukanie, po prostu.
Ubranka prasowałam - to co musiałam (mam suszarkę bębnową i większość ubrań jest miękka i bez zagnieceń) lub to co suszyłam na powietrzu.