reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze pranie ubranek

Angelin

Zaciekawiona BB
Hej w ilu stopniach pralyscie ubranka czy mimo że na metce jest 40stop jak nastawie 60 tak jak jest zalecane nie skurczą się?

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny a jak macie np bodziaki czy pajace białe z kolorowymi aplikacjami to one nie zafarbują jeśli je wrzucę na 60 stopni? Dać do prania chusteczkę wyłapującą kolory? Jestem w ciąży i niedługo czeka mnie pranie wszystkiego i nie wiem... Mam dużo różnokolorowych ubranek i trudno z tego uzbierać kilka prań. A jak za mało wrzucę do pralki to mi nie chce wywirować bo chyba myśli że jest pusta..
Nie wiem jak w 60 stopniach z nadrukami itp bo piorę od początku w 40 i to kolorowe z białymi i nigdy nic się nie zafarbowało. Co do ilości prania to razem z ubrankami synka piorę swoje i partnera ubrania z którymi synek ma bezpośredni kontakt, więc zawsze mam wystarczającą ilość prania.
Dziewczyny a jak macie np bodziaki czy pajace białe z kolorowymi aplikacjami to one nie zafarbują jeśli je wrzucę na 60 stopni? Dać do prania chusteczkę wyłapującą kolory? Jestem w ciąży i niedługo czeka mnie pranie wszystkiego i nie wiem... Mam dużo różnokolorowych ubranek i trudno z tego uzbierać kilka prań. A jak za mało wrzucę do pralki to mi nie chce wywirować bo chyba myśli że jest pusta..

Ja piorę wszystkie rzeczy razem w kapsułkach z pięcioma chusteczkami wyłapującymi kolory (tyle jest potrzebne, aby nowe ubranka nie zafarbowały białych) w 40 stopniach. W 60 stopniach mogą sprać się nadruki (jeśli masz rzeczy z pepco to nie polecam tyle stopni). Jeszcze nic się nie zafarbowało, a wrzucam intensywnie czerwone, intensywnie żółte, niebieskie i całkiem białe razem.

reklama
Nie wiem jak w 60 stopniach z nadrukami itp bo piorę od początku w 40 i to kolorowe z białymi i nigdy nic się nie zafarbowało. Co do ilości prania to razem z ubrankami synka piorę swoje i partnera ubrania z którymi synek ma bezpośredni kontakt, więc zawsze mam wystarczającą ilość prania.

Rozwiązanie
Do góry