reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Moje dofinansowanie w Invimedzie zostało częściowo przeznaczone na chyba 3 pierwsze wizyty, niektóre badania, pewną kwotę za punkcję. Za transfer musiałam zapłacić całą kwotę. Na pierwszej wizycie dostałam cennik.
Zastrzyki... robił i robi je mój partner.
Ja nie mam tak dobrze😁 męża nie mam na co dzień 😉aby mi robił zsstrzyki.

reklama
w cenniku który ja dostałam nie została ta metoda uwzględniona jak i to na co dokładnie pójdzie dofinansowanie puki co za leki dopłacałem za wizyty po 25zl,ale do wszystkich badan również doplacalam..więc nie wiem jak oni To dzielą w każdym razie nie poinformowano nas jakie dalsze koszty bądź o ich braku ;)
Rozumiem, ja bym w takim razie zapytała o cennik... dla mnie było istotne na co będą przeznaczone pieniądze z dofinansowania.

Rozumiem. Powodzenia.
Ja pierwszą wizytę planuję w 21 dpt (5+2) denerwuję się, czy ciąża rozwija się w macicy, czy jest zarodek, ale muszę jeszcze czekać. Myślisz, że na tak wczesnym etapie może już być widać serce?
Szczerze mówiąc przesunęłam swoją wizytę z 5+3 na 6+4... bo bałam się, że jeszcze może nie być wiele widać, co niekoniecznie byłoby czymś złym, ale zapewne by mnie zestresowało. Wcześniej byłam 4+5 z uwagi na plamienia, był sam pęcherzyk, bez żółtkowego i bez zarodka.

Rozumiem. Powodzenia.
Ja pierwszą wizytę planuję w 21 dpt (5+2) denerwuję się, czy ciąża rozwija się w macicy, czy jest zarodek, ale muszę jeszcze czekać. Myślisz, że na tak wczesnym etapie może już być widać serce?
Raczej nie będzie, wizytę serduszkowa mam w 7 tygodniu zaplanowana, czyli juz w listopadzie. Również powodzenia ;) dla mnie to tez duzy stresujacy czas, ale przynajmniej jutro sie potwierdzi co i jak.

Szczerze mówiąc przesunęłam swoją wizytę z 5+3 na 6+4... bo bałam się, że jeszcze może nie być wiele widać, co niekoniecznie byłoby czymś złym, ale zapewne by mnie zestresowało. Wcześniej byłam 4+5 z uwagi na plamienia, był sam pęcherzyk, bez żółtkowego i bez zarodka.
Ja mam dokladnie w rozpisce info kiedy mam sie zgłosić +/- 1 dzien, ale cieszę sie ze juz jutro w koncu cos zobacze ;) Moze nie wszystko, ale zawsze coś

reklama
Kto teraz zaczyna stymulacje ?Ja jeśli dostanę @ o czasie zaczynam za 6dni🙊💗
Jak to było u was z zastrzykami dałyście radę same zrobić sobie ten pierwszy czy jednak ktoś wam pomógł?
Dziewczyny jakie macie zdanie o procedorze ISMI?mialyscie któraś tą metode? Czytałam ze jest bardziej skuteczna tzn bardziej umożliwia obraz plemnika stąd najlepszy najzdrowszy zostaję podany,piszę ze jest większa skuteczność powodzeń ale i oczywiście są i te smutne opinie...
Nie ma zlotego środka na piękna ciążę ale bardzo chce wierzyć ze się uda gdzie my mamy tylko jedna-dwie próby do grudnia jeśli na drugą się wgl załapiemy...🥺
Ps.nie mogę nigdzie znaleźć też Czy za tą metode się dopłaca pomimo refundacji wiecie może?na stronie invimed też nie znalazlam🤔
Zastrzyki robilam wszystkie sama.
Co do procedur wszystkie dodatkowe rzeczy sa najczesciej dodatkowo platne. Dopytaj w klinice jak u Ciebie, ale jakbym chciala dodać taka usluge u siebie w klinice musialabym doplacic 810 pln.

Do góry