Kiedy masz transfer?Miałam 3 zarodki. Zrobiłam badania. Wynik: 1 zdrowy zarodek. Nie żałuję. Pomoże mi to uniknąć transferu chorego zarodka (za mną poronienia w ciążach naturalnych).
reklama
Walczymy dalejJestem już w domu po zabiegu. Nie boli, minimalne plamienie. Za 3 tygodnie mam zgłosić się na kontrolę i omówimy kiedy będę mogła zacząć myśleć o podejściu do kolejnego transferu
P
paulina7891
Gość
Niestety, ale nasza córeczka miała takie wady, że to badanie ogolne genetyczne zarodka nie wykazałoby tych wad. To jak loteria teraz będziemy badać zarodki konkretnie pod ten uszkodzony gen, ale jeszcze czekamy na wyniki wes malutkiej i nasze . Przynajmniej tak zrozumiałam dwóch lekarzy.Miałam 3 zarodki. Zrobiłam badania. Wynik: 1 zdrowy zarodek. Nie żałuję. Pomoże mi to uniknąć transferu chorego zarodka (za mną poronienia w ciążach naturalnych).
Mam planowany transfer w październiku, ale nie znam dokładnej daty. Czekam na miesiączkę.Kiedy masz transfer?
Trzymam mocno kciuki za udany transfer ,a długo czekałaś na wyniki po Pgd?Mam planowany transfer w październiku, ale nie znam dokładnej daty. Czekam na miesiączkę.
Rozumiem. Współczuję ci. To prawda, że te badania nie wykluczają wad na 100%. Generalnie nic nie wyklucza. Ale po wcześniejszych poronieniach, jeśli będę mogła zminimalizować ryzyko, to dopóki starczy mi siły i pieniędzy, to to zrobię.Niestety, ale nasza córeczka miała takie wady, że to badanie ogolne genetyczne zarodka nie wykazałoby tych wad. To jak loteria teraz będziemy badać zarodki konkretnie pod ten uszkodzony gen, ale jeszcze czekamy na wyniki wes malutkiej i nasze . Przynajmniej tak zrozumiałam dwóch lekarzy.
Na wynik czekałam niecały miesiąc.Trzymam mocno kciuki za udany transfer ,a długo czekałaś na wyniki po Pgd?
Potem ok. 3 tyg. na konsultację z genetykiem (akurat przebywała na urlopie).
A powiedz mi,wynik zarodka masz w %?Gdzieś kiedyś czytałam ,że nie ma zdrowego 100%,Na wynik czekałam niecały miesiąc.
Potem ok. 3 tyg. na konsultację z genetykiem (akurat przebywała na urlopie).
A możesz na priv napisać jakiej wady badanie ogólne nie wykazałoby?Martwie się,bo my też bedziemy badać zarodki ,jeśli jakikolwiek będzie,ciężka sprawa u nas.Niestety, ale nasza córeczka miała takie wady, że to badanie ogolne genetyczne zarodka nie wykazałoby tych wad. To jak loteria teraz będziemy badać zarodki konkretnie pod ten uszkodzony gen, ale jeszcze czekamy na wyniki wes malutkiej i nasze . Przynajmniej tak zrozumiałam dwóch lekarzy.
reklama
Tak, wynik jest podany w %.A powiedz mi,wynik zarodka masz w %?Gdzieś kiedyś czytałam ,że nie ma zdrowego 100%,
My wykonaliśmy badanie Embrace.
82% to, jeśli dobrze pamiętam, najwyższy wynik jaki można uzyskać. Taki zarodek jest traktowany, jako zdrowy.
My mieliśmy jeszcze wynik ok. 60% i ok. 20%. Żaden z tych zarodków, zdaniem genetyk, nie jest polecany do transferu (zastanawiałam się, czy można transferować ten ok. 60%, który ma niepełne ramię chromosomu).
Podziel się: