reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

@marzycielko po to tu jesteśmy aby się wspierać 💕
Zajmij najlepiej czymś głowę, my np spędziliśmy cały weekend na działce i działaliśmy w ogrodzie i nie było czasu na myślenie i przez całą stymulacje wymyślałam sobie dodatkowe rzeczy aby nie myśleć o tym wszystkim chociaż było mi już bardzo ciężko. Myślę, ze takie zajęcie czymś głowy duzo pomaga 💕
Mój mąż jest bardzo solidarny ze mną, ale my też mało pijemy normalnie i nie palimy wgl więc dla nas to normalność. Ja też nie popadlam w skrajności podczas stymulacji, jedyne co to nie piłam kawy (no i oczywiście bez używek żadnych) ale podczas stymulacji prawie codziennie zjadłam jakieś ciastko, paczka, jadłam też w Maku i bylam z koleżankami na burgerze 🙈 pilnowałam jedynie bardzo regularnych godzin przyjmowania leków, starałam się lepiej wysypiać i jak pogoda była ok to wracałam spacerekiem z biura
my tez alkohol pijemy tylko okazyjnie ale mój jak prawdziwy chłop piwka napić sie lubi i ogólnie nie widzę w tym problemu jak raz na jakiś czas sobie to piwo wypije ale teraz to do wylewu mnie doprowadza ;p co do papierosów to żadne z nas nie pali
cały czas próbuje zając czymś głowę ale wiadomo jak człowiek siadzie w domu to myśli przychodzą jak na zawołanie
dzięki dziewczyny za wsparcie <3

reklama
my tez alkohol pijemy tylko okazyjnie ale mój jak prawdziwy chłop piwka napić sie lubi i ogólnie nie widzę w tym problemu jak raz na jakiś czas sobie to piwo wypije ale teraz to do wylewu mnie doprowadza ;p co do papierosów to żadne z nas nie pali
cały czas próbuje zając czymś głowę ale wiadomo jak człowiek siadzie w domu to myśli przychodzą jak na zawołanie
dzięki dziewczyny za wsparcie <3
Mój doktorek jak na swojego się żale, że na raz całe ptasie mleczko na noc potrafi zjeść, to doktorek dopytuje się jaki smak, bo on też lubi... Ogólnie bardzo broni mego starego, więc ja mam podwójnie przerąbane 😅
A po punkcji jak weszłam sama na konsultacje, to dr,że "wyniki nasienia już sa, jest bardzo dobrze....aaaa to Ty tak swojego tyrasz ciągle za słodycze 😆". Także ten ... 🫣😅 Aaa i mój jeszcze do tego pali, ale dmuny jest,bo "rzucił" zwykle fajki na rzecz tych podgrzewanych... 🤦

Mój doktorek jak na swojego się żale, że na raz całe ptasie mleczko na noc potrafi zjeść, to doktorek dopytuje się jaki smak, bo on też lubi... Ogólnie bardzo broni mego starego, więc ja mam podwójnie przerąbane 😅
A po punkcji jak weszłam sama na konsultacje, to dr,że "wyniki nasienia już sa, jest bardzo dobrze....aaaa to Ty tak swojego tyrasz ciągle za słodycze 😆". Także ten ... 🫣😅 Aaa i mój jeszcze do tego pali, ale dmuny jest,bo "rzucił" zwykle fajki na rzecz tych podgrzewanych... 🤦
doktor pewnie ma racje :)
ludzie którzy naturalnie starają sie o dziecko tak nie fisuja jak my i im sie udaje, nie wspomnę o patologi które w ogóle nie patrzy na swój styl zycia...
wiec pewnie takie piwko, fast food czy słodycze od czasu do czasu nie maja większego wpływu na procedure :)

kurde powiem Wam, że boli mnie od wczoraj lewy jajnik :( macie jakieś sposoby na to?
Mnie od soboty wieczór pobolewają, czuję się jakbym na nich siedziała :/ nic z tym nie robie, wyczytałam, że do 5 dni po punkcji mogą boleć :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mnie od soboty wieczór pobolewają, czuję się jakbym na nich siedziała :/ nic z tym nie robisz wyczytałam, że do 5 dni po punkcji mogą boleć :(
no właśnie ja mam taką nadzieję, że to minie, szczególnie właśnie boli ten gdzie było więcej pęcherzyków.
A powiedz mi, masz jakieś plamienia po progesteronie? Ja jak na razie nie

Jeśli nie masz wady genu mthfr i nie masz wskazań do metyli, to możesz brać kwas foliowy, czyli ten folik, ale na Twoim miejscu poczytałabym o metylowanym kwasie foliowym.
tak jak piszesz, warto poczytać badania na ten temat. Ja odkąd sie dowiedziałam czym grozi suplementowanie takiej formy kwasu foliowego od razu zwróciłam na to dużą uwagę i kupuję tylko czystą formę, polecam Puerię (dla mnie na ten moment najlepszy suplement) oraz bardzo dobry Prenatal Uno

reklama
no właśnie ja mam taką nadzieję, że to minie, szczególnie właśnie boli ten gdzie było więcej pęcherzyków.
A powiedz mi, masz jakieś plamienia po progesteronie? Ja jak na razie nie
Nie mam plamien, tzn po punkcji, przy podcieraniu jest trochę małych skrzepów krwi, ale to właśnie myślę,że po punkcji i to też normalne. Lekarz mówił, że okres przyjdzie po odstawieniu proga i wcześniej tak właśnie miałam,że w ciągu 3 dni przychodził.

Do góry