reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Dziewczyny, ja to się zaczynam zastanawiać, czy jeszcze w jakiś konkretny sposób możemy "pomóc" naszym zarodkom się zagnieździć. Może wasi lekarze dali jakieś wskazówki? Moja powiedziała tylko, żeby nadmiernie się nie przemęczać, ale może warto wprowadzić do diety jakieś produkty? Albo czegoś unikać?:)

reklama
Dziewczyny, ja to się zaczynam zastanawiać, czy jeszcze w jakiś konkretny sposób możemy "pomóc" naszym zarodkom się zagnieździć. Może wasi lekarze dali jakieś wskazówki? Moja powiedziała tylko, żeby nadmiernie się nie przemęczać, ale może warto wprowadzić do diety jakieś produkty? Albo czegoś unikać?:)
mi doradzila kolezanka zeby pic cieple herbaty i jeść zupy bo podobno maluchy lubią ciepło :)

Hej! Zaczynamy swoją przygodę z in vitro, za nami 4 nieudane IUI.
Czy ktoś podchodzi w tym cyklu?
Jutro pierwsza wizyta w tym kierunku. 😊 Czy możecie mi powiedzieć, jakie hormony są badane przed pierwszym podejściem?

Jutro pierwsza wizyta w tym kierunku. 😊 Czy możecie mi powiedzieć, jakie hormony są badane przed pierwszym podejściem?
Cześć, witaj. Na razie chyba jest nas parę już po podejściu...
Super, że zaczynacie!
Co do badań - pewnie niewiele pomogę, bo w Polsce jest chyba inny schemat działań.
Już w samym cyklu z punkcją i transferem miałam badany chyba tylko estradiol i progesteron.
Ale przed całym procesem to oczywiście cały pakiet...

u mnie badania byly takie same jak do iui wiec nic dodatkowo nie robilismy na start, jedynie przed punkcja musiala zobic badanie krwi dla anestezjologa (białko, kreatynina itp.)

reklama
Do góry