reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
pijecie parzona kawę na co dzien ?
ja właśnie zastanawiam sie na zrezygnowanie z kawy podczas stymulacji
poprzednia nie piłam tylko przed mi po transferze
nie wiem czy kawa ma jakikolwiek wpływ...
Czytałam, że kofeina wpływa na jakość komórek, więc piłam tylko zbożową lub bezkofeinową - ale tu trzeba uważać, jaką metodą się ją uzyskuje.

duzo wody i dieta z duza ilością białka jest polecana podczas stymulacji :)
sama stosowałam sie do tych dwóch zasad i stymulacje przeszłam super :)
Ja pamiętam , że super na mnie działał NAC przy aromku , albo na naturalnym cyklu, ale nie wiem, czy przy zastrzykach się nie przekombinuje :/ natomiast na endometrium migdały i suche morele.

Właśnie żeby ograniczyć kofeinę, słodycze, mocno przetworzone produkty które mogą dodatkowo obciążyć organizm i osłabić jakość komórek

A co suplementujesz teraz podczas stymulacji?

Czy któraś z Was też jest z bociana ze Szczecina? :)
ja, ale my dopiero na przełomie maja i czerwca będziemy wiedzieć, czy możemy działać naturalnie, czy jednak trzeba iść w ivf, dlatego na razie jestem cichym podczytywaczem tego wątku i tylko trzymaczem kciuków :)

reklama
Do góry