Starania są ciężkie, to fakt, ale potem nie jest łatwiej. Strach o każdy dzień i ciągłe zastanawianie się, czy zarodek żyje, czy bije serce...Jesteście wraz z mężem identycznie wiekowo jak ja ze swoim .
Mogę powiedzieć Ci na moim
Przykładnie :
Nie mielismy jakiejś bardzo poszerzonej diagnostyki tylko standardowo ponieważ po mojej stronie idealnie, wysokie amh itd jedynie u męża ruchliwosc plemnikow 1%.
Ogólnie jeśli mam być szczera, nie liczyłam wszystkich kosztów , nie sumowałam. Mieliśmy odłożone na to gotówkę, z tym że to rozkładało się w czasie i większość placilismy z bierzących pieniążków bo akurat mieliśmy taką możliwość. Udało nam się załapać na dofinansowanie z miasta więc ( cos ponad 5 tys ) wiadomo wizyty u lekarza, monitoring, badania, leki to kosztuje ! Resztę płatności dokonywałam w dniu transferu ( dofinansowanie juz klinika miała więc dopłacaliśmy ok 1700 zł ze względu na transfer mrożonych zarodków, bo wtedy o 500 zł jest drozej ) + 1500 zł za zamrożenie zarodków . ( ale tak, myśle ze jakby człowiek podsumował to wszystko bo nieraz te badania zrobisz a później trzeba powtarzać bo ! Bo poprostu przedawnia się to tak przygotowane mieć pasuje ok 15,000 zł ale tez trzeba szukać, czasem inna klinika niż w tej w której chcesz być ma dofinansowanie )
Nam udało się uzyskać tylko 2 średniej jakości zarodki …. Ale udało nam się zajsc w ciaze za 1 razem obecnie jestem w 33 tc ! Więc czasem się zdarza ….. ale na prawdę uważam że miałam mega szczęście ( tez trochę głupie myślenie ponieważ wiem że wcześniej latami się staraliśmy) i tez widzę wśród moich znajomych + tutaj dziewczyny że na prawdę trzeba niejednokrotnie dużo prób! Jest to bardzo ciężkie psychicznie dla osób starających się ale NIGDY NIE MOŻNA TRACIĆ NADZIEji !
reklama
ziutella
Fanka BB :)
oj ciesze się bardzo z ciazy bardzo ! Ale od początku dużo stresu, 1 badania prenatalne stres, musieliśmy robić nifty- okazało się ze wszystko w porzadku !Starania są ciężkie, to fakt, ale potem nie jest łatwiej. Strach o każdy dzień i ciągłe zastanawianie się, czy zarodek żyje, czy bije serce...
2 badania prenatalne - niby ok ale tutaj niedomykalność przedsionka ( to akurat błachostka i później okazało się ze ok )
3 badania prenatalne - podejrzenie hipotrofii i się tak ciągnie
Marze o dużej rodzicie ale ciaza dla mnie to za duży stres, boje się kolejnych ciąż jeśli byłoby mi dane
Migotka2021
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny miałam dzisiaj punkcję . 8 jajeczek pobranych w tym 1 niedojrzała . Czekam na dalsze wieści . Trzymajcie kciuki proszę
Migotka2021
Zaciekawiona BB
Trzymamy kciuki jesteś już po wizycie ?U nas przyjąl się 1 zarodek ma 10 mm aktualnie, jeszcze nie widac echa, nastepna wizyta za 10 dni. Po drugim zarodku nie bylo sladu.
Mayolin
Bardzo ładny wynik. Oby teraz się ładnie podzieliłyCześć dziewczyny miałam dzisiaj punkcję . 8 jajeczek pobranych w tym 1 niedojrzała . Czekam na dalsze wieści . Trzymajcie kciuki proszę
Migotka2021
Zaciekawiona BB
DziękujeBardzo ładny wynik. Oby teraz się ładnie podzieliły
Sunflowerxxx
Tak, na ostatniej wizycie było serduszkoTrzymamy kciuki jesteś już po wizycie ?
Wydaje się, że jest w porządku.
Dobrze, że punkcja już za sobą. za blastki
Bolilol
trzymamy!Cześć dziewczyny miałam dzisiaj punkcję . 8 jajeczek pobranych w tym 1 niedojrzała . Czekam na dalsze wieści . Trzymajcie kciuki proszę
reklama
Podziel się: