reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

W środę będę miała biopsję endometrium,
Przeglądam internet i czytam że dzień przed nie można współżyć,
A drugie pytanie czy zawsze lekarz wystawia L4 ? Bo wolała bym nie iść na zwolnienie
ja mialam robiona biopsje ednometrium i nie bralam L4, badanie jest trochę bolesne, po zabiegu moze jeszcze z 30min bolal mnie brzuch i to na tyle

reklama
ja mialam robiona biopsje ednometrium i nie bralam L4, badanie jest trochę bolesne, po zabiegu moze jeszcze z 30min bolal mnie brzuch i to na tyle
I co Ci po niej powiedzieli? Że wszystko dobrze?
Mój lekarz próbuje mnie przekonać, żeby nie martwić się, że nie wychodzi i dalej próbujemy, badań nowych nie zleca. Nawet konsultację z drugim lekarzem z tej kliniki zrobiłam i gada to samo. Ale coś mi nie daje spokoju.
Teraz pęcherzyk w jajniku nie chce rosnąć i nie wiem czy dojdzie do owulacji i transferu.

Mój lekarz próbuje mnie przekonać, żeby nie martwić się, że nie wychodzi i dalej próbujemy, badań nowych nie zleca. Nawet konsultację z drugim lekarzem z tej kliniki zrobiłam i gada to samo. Ale coś mi nie daje spokoju.
Teraz pęcherzyk w jajniku nie chce rosnąć i nie wiem czy dojdzie do owulacji i transferu.
Dziwi mnie decyzja lekarza, mój po dwóch nieudanych transferach kazał zbadać immunologię, ile transferów miałaś?

Dziwi mnie decyzja lekarza, mój po dwóch nieudanych transferach kazał zbadać immunologię, ile transferów miałaś?
Mi immunologię zaproponowali zbadać przed pierwszą procedurą. Większość badań miałam już zrobionych wcześniej, dzięki radom użytkowniczek forum. Z takim podejściem spotkałam się w klinice. "Normalni" ginekolodzy z prywatnych gabinetów nie chcieli z kolei patrzeć wcześniej na wyniki immuno.

wszystko bylo dobrze, wiec nic szczególnego nie mowili

Cześć Wszystkim, czy przed 2 transferem tez trzeba zrobić badania na początku cyklu, jak fsh i estradiol? Może jakieś inne? Jakie leki i kiedy? Niestety dziś wynik negatywny:(.

reklama
@Devin jak samopoczucie przed transferem? :)
A dobrze😁mialam zabiegany tydzien bo po pracy mialam inne zajęcia, teraz w pracy urlopy, ja po wiec mam co robic i jakos tak nie mysle. Pewnie od srody kolejny tydzien to dopiero bedzie niecierpliwie😊jutro mam zrobic progesteron, jak bedzie niski to dorzucić luteinę. Ogolnie jakos bardzo spokojnie to wszystko przechodzę 😏
A u Ciebie, kiedy plan zaczac?

Do góry