reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

u mnie tez sie bejbi rozbrykalo ze nawet tatus poczul przez brzuch. ja podawalam lekarzowi w Polsce od babelkow ale tutaj tylko pytaja czy czuje ruchy i nie interesuje ich od kiedy i jakiego rodzaju - najwazniejsze ze sa!!! ta data pierwszych ruchow nie ma znaczenia wiekszego dla porodu bo kobitki na roznym etapie czuja ruchy zalezy od wrazliwosci i unerwienia macicy. pytalam o to gina w Polsce i tak wlasnie stwierdzil. 3manko!!!;-)

reklama
Asylan: jasne, że to tylko takie mówienie, podobnie jak ze smakami i kształtem brzucha, to bardziej ludowe opowiastki niż naukowa teoria ;-). Ale nie zmienia to faktu, że pewnie i tak będę pamiętać o mojej nowej dacie :-D.

Ludowa, ale sprzedawana przez lekarzy a nie lud :-D

P.S. Mojego nie mam zamiaru pytać, bo jeszcze by mnie wyśmiał :-)

Ja zaczynam się trochę marwić, bo od kilku dni nic nie czuję. A juz mi się wydawało, że dwa razy czułam kopniaki :-(
Jutro idę do gina to mi powie czy w porządku, ale niestety bez usg :-(

Jolka przestań się zamartwiać! mi się wydaje że dzidzia mnie pomału zaczyna pukać w środku ale nie wiem napewno czy to to. Lekarz Ci powie że to jeszcze za wsześnie-i nie masz się czym przejmować. Ja jak opisałam swojemu co czuję to mówił że jeszcze muszę poczekać na ruchy i nie jest pewien czy to co ja czuję to już to.

Moja kruszynka puka i puka szczególnie wieczorkiem jak leze na wznak ,a jak za mocno sie nachyle to tez daje o sobie znac:-)

Jolka nie martw się - mój gin powiedział, że na początku właśnie tak będzie. Czasem będę czuła nawet kilka dni pod rząd, a potem cisza przez kilka dni. I wszystko w normie :-)
Na razie głucho i bez odgłosów...

ja dzis dowiedziałam sie od taty że dzidzia sie rusza całkiem sporo i to conajmniej od 2 miesiecy,tylko ja poczuje ją dopiero najwczesniej za 2-3 tyg,buziaczki

reklama
Do góry