reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

najczęściej pewnie jest tak jak mówią nam doświadczone mamy, ale my mamy prawo się obawiać. Nawet na tym forum można przeczytać o dziewczynach, które miały problemy z karmienie, po prostu nie umiały karmić a pielegniarki się z nich śmiały... zdarza ją się okropne rzeczy, gdzieś na forum również przytoczony jest atrykuł Agnieszki Chylińskiej o macierzyństwie- w życiu nie widziałam żeby ktoś w taki okrutny sposób sie o tym wypowiadał... tak na prawde nigdy nie byłyśmy matkami i nie jest to coś co można sobie wyobrazić, przypuszczam że tego trzeba doświadczyć.

reklama
Sorga gratuluję kopniaczków! :-)
Gin powiedział, że jako pierworódka mam jeszcze z miesiąc czekania na pierwsze kopy - no ale z tym to nie ma żadnej gwarancji. Byle przed 22-24tc to wszystko w normie :-)

ja pierwszego kopniaka a raczej ich serie poczułam w sylwestra to było 17 tyg 5 dni Ale moje maleństwo wtedy sie przestraszyło bo sobie okropnie kichłam:laugh2: i zaczeło kopac :happy: :happy: nastepnego dnia też czułam pukaniei teraz tojuz cały czas kopie i kopie jak tylko usiąde albo sie połoze..

Muszę zapytać gina, czy może włączyć dźwięk w usg - strasznie chciałabym usłyszeć serduszko :happy:

Kopniaczków na razie niet - czekamy :-)

Esiu gin niekoniecznie musi dac ci posłuchać serduszka podczas usg,wystarczy ze zapytasz czy mozęcie posłuchac tetna i mozecie to zrobic na takim s[pecjalnym małym aparacie do słuchania tętna płodu,ja tak np miałam,niewiem na ile jest to prawda ale gdzieś slyszałam że tętna plodu słucha się dopiero między 16a 18 tyg ciąży,ale tego nie wiem na 100%,pozdrawiam

Maksiu regularnie mnie bąbelkuje :-D:-D ale ja nie mogę się doczekać na takiego prawdziwego kopniaczka.

moje bejbi czasem daje o sobie znac ale tylko na chwilke wiem juz czego oczekiwac ale poczatki takie sa ze raczej rzadko cos czuc poza tym bejbi spi 20godzin na dobe a jak kopie to akurat my mozemy byc aktywne i nie czuc tego... ale bedzie sie dzialo wkrotce zobaczycie!!!!

reklama
A ja wczoraj wieczorem zostałam totalnie skopana. Leżałam i śmiałam się sama do siebie. Po raz pierwszy było tak, że maleństwo nie zaprzestało na jednym uderzeniu i nie zamarło jak tylko przyłożyłam rękę. Latał mi po całym brzuchu i walił jak w bęben :-D Tylko mi ręce podskakiwały.

Do góry