najczęściej pewnie jest tak jak mówią nam doświadczone mamy, ale my mamy prawo się obawiać. Nawet na tym forum można przeczytać o dziewczynach, które miały problemy z karmienie, po prostu nie umiały karmić a pielegniarki się z nich śmiały... zdarza ją się okropne rzeczy, gdzieś na forum również przytoczony jest atrykuł Agnieszki Chylińskiej o macierzyństwie- w życiu nie widziałam żeby ktoś w taki okrutny sposób sie o tym wypowiadał... tak na prawde nigdy nie byłyśmy matkami i nie jest to coś co można sobie wyobrazić, przypuszczam że tego trzeba doświadczyć.
reklama
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
to tak jak ja Esiu,ale już czasami naprawde nie mogę sie doczekać kopniaczków
ja pierwszego kopniaka a raczej ich serie poczułam w sylwestra to było 17 tyg 5 dni Ale moje maleństwo wtedy sie przestraszyło bo sobie okropnie kichłam i zaczeło kopac nastepnego dnia też czułam pukaniei teraz tojuz cały czas kopie i kopie jak tylko usiąde albo sie połoze..
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Esiu gin niekoniecznie musi dac ci posłuchać serduszka podczas usg,wystarczy ze zapytasz czy mozęcie posłuchac tetna i mozecie to zrobic na takim s[pecjalnym małym aparacie do słuchania tętna płodu,ja tak np miałam,niewiem na ile jest to prawda ale gdzieś slyszałam że tętna plodu słucha się dopiero między 16a 18 tyg ciąży,ale tego nie wiem na 100%,pozdrawiam
asylan
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
moje bejbi czasem daje o sobie znac ale tylko na chwilke wiem juz czego oczekiwac ale poczatki takie sa ze raczej rzadko cos czuc poza tym bejbi spi 20godzin na dobe a jak kopie to akurat my mozemy byc aktywne i nie czuc tego... ale bedzie sie dzialo wkrotce zobaczycie!!!!
reklama
A ja wczoraj wieczorem zostałam totalnie skopana. Leżałam i śmiałam się sama do siebie. Po raz pierwszy było tak, że maleństwo nie zaprzestało na jednym uderzeniu i nie zamarło jak tylko przyłożyłam rękę. Latał mi po całym brzuchu i walił jak w bęben Tylko mi ręce podskakiwały.