reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dzięki Dziewczynki... ja daje żel Dentinox, pani z apteki mówiła że najlepszy i chyba nie jest zły, bo Bobodent się w ogóle nie sprawdza i dałam mu przeciwbólowo Panadol w syropie... dziś jakby trochę lepiej, nawet cosik tam zjadł, ale w porównaniu z tym co jadł do tej poty to i jak kropla w morzu... U nas podobnie Moniczqa jak u Was z tym "chodzeniem" po łózeczku w nocy takze wiem jak się czujesz... Może kupie ten Viburcol, jak nic nie będzie lepiej... Kajenko, czyli w sumie ząbki idą nie po kolei a jedna po kolei, czyli u nas to jest czwórka...
Dzięki jeszcze raz, bo wiecie ja to się najbardziej martwię tym, że on tak malutko je, ale wierzę że będzie dobrze...

reklama
Kajenko Dawidek miał plamke skazowa koło uszka ...zaczał ją rozdrapywac i wdało sie zakazenie ... dostał masci i przy okazji (gdyby masci nie pomogły) miałam mu zaaplikowac Viburcol ... ma działanie zatrzymywania wirusów ... zeby zakazenie sie dalej nie roznosiło ... na szczescie masci zadziałały - nie lubie czopków ;-) ... i nie wypróbowałam tego wiec nie wiem czy faktycznie pomaga czy nie :no: ... ale kto wie, moze pogadaj tez ze swoim pediatrą :happy: ...

Ja podawałam Viburcol N jak mały ząbkował i jak miał takie apogeum płaczu w nocy i mu podałam to zadziałał na 3 godziny:) później już nie dawałam bo już nie cierpiał tak mocno. Lekarz mi mówiła że jest to delikatny środek tak że możesz spróbować podać dziecku.

Odnośnie moczu ;-)...po wielkich męczarniach został złapany i oddany do analizy i jest ok :tak::-)...nastepna akcja łapania siuśków Amelki za 2 tyg :baffled::sorry2:...

Dzięki jeszcze raz Iwonko za rady i Tobie Żmijko też :tak:

Dziewczynki z tymi ząbkami to nasze Maluszki są biedne :-(...niedawno mielismy niespokojne, nieprzespane noce (pewnie z powodu tej infekcji dróg moczowych) i za Waszą radą zastosowałam Viburcol i Amelka spokojnie i smacznie spała :tak:

Wczoraj sobie myślałm, ze jak nic Kubusiowi nie pomoże to kupię dziś ten Viburcol... no i puk, puk, żeby nie zapeszać... w nocy było całkiem ok... wczoraj zjadł o 20 150 ml mleczka, poszedł spac przed 21, w nocy obudził sie tylko raz z płaczem i wtedy posmarowałam mu ząbek żelem i od razu zasnął i spał do 9.30, rano zjadło jajecznicę z 1,5 jajka , potem wypił mleczko 150 ml i teraz śpi i mam nadziej, że teraz to już tylko lepiej będzie... no a żel Dentinox jak dla mnie rewelacja... polecam... dzieki za rady
Monka3 to super że Amelką ok...

Dziewczynki czy są jakieś sposoby na ślinienie sie dziecka?? Moją Amelkę to trzeba czasami 3 razy dziennie przebierać bo cała ośliniona...ktoś mi mówił że podobno po żelu Dentinox (o którym pisze Elisabeth) dziecko mniej sie ślini...czy któraś z Was to potwierdzi??

Monika - ja zakładam śliniaczek i jest OK

A Alę czasem przebieram więcej razy bo sie upycia chrupkami, biszkoptem czy ostatnio malinami...

Kto ma pszczoły ten ma miód a kto ma dzieci ten ma dużo prania

reklama
Do góry