reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Aninaaa wez lepiej malenka do lekarza zeby sie nie rozwinelo jak u nas!
A wiecie ze u nas to DOPIERO pierwsze choróbsko od urodzenia :szok: to chyba i tak niezle sie Mariczka uchowala.... Mam nadzieje ze poo tej chorobie sie to nie zmieni i nie zacznie mi chorowac :dry:
Gufi ja mam zaczac dawac znow vit D po skonczeniu lekow... Po 1 kropelce. Całe lato nie podawalam:no:

Ines,właśnie miałam taki zamiar,aby jutro udać się do lekarza.
Gufi,ja też podaję jedną kropelkę.jak było tak ciepło i dużo słońca to też nie podawałam.teraz zaczynam na nowo,bo już takiego słoneczka raczej nie będzie.

Jak Wam minął dzionek?
Maciej nawet nie byl taki marudny choc niepokoje sie bo łapie sie za uszy...a to podobno jeden z objawow zapalenia ucha:-(
Juz raz to przerabialismy...i niestety schorzenie to ma tendencje do odnawiania:-(
....ale nie ma co sie rozczulac...w razie czego zimna krew i do lekarza!!!

TRZYMAJCCIE SIE CHOROWITKI

GUFI mnie lekarz kazal dawac wit D do roczku po 2 kropelki.
Wszystkim chorowitkom duzo zdrowka:tak:

Moj Kubus na szczescie chorowal tylko raz jak mial chyba 4 m-ce ale zarazil sie od Natalki. Tylko ja nie moge sie wyleczyc:no: W ciagu 2 tyg dostalam juz 2 antybiotyk. Najpierw mialam angine i wezly chlonne a teraz mam angine i zatoki:szok:. Dali mi nawet skierowanie na wymaz z gardla i z nosa bo podejrzewaja ze mam jakiegos gronkowca czy cos i dlatego antybiotyki nie pomagaja:baffled: Modle sie zebym dzieci nie pozarazala,ale narazie jakos sie udaje a podaje im wit C

Zdrówka wszystkim małym i dużym chorowitkom.

MOja Emilka czasem zakszle ale zaraz babcia gotuje len i podaje rozieńczony z soczkiem malinowym własnej roboty, a wit D podaje tak jak iwona 2 kropelki.

oj zgadzam sie z wami. paskudny okres sie zaczal....dookola wszyscy zakatarzeni......niuniek na szczescie zdrwy natomiast ja jakis czas temu bylam chora:-(

No i okazalo sie to co podejrzewalam...ZAPALENIE UCHA ŚRODKOWEGO...naszczczescie nie w takim ostrym stadium....miś dostal antybiotyk i sie kurujemy...chorobe znosi naprawde dobrze bo normaLnie sie bawi i je....gorączka takze juz spadla......

no nic kurujemy sie:-)

reklama
Kajenka,troszkę mnie nie było,a mam pytanie.na jakiej podstawie lekarz wykrył u małej grzybicę?

Sorki, ze dopiero teraz odpowiadam, ale przez 2 tyg. bylam nad morzem odcieta od netu.

Lekarz po prostu to obejrzal. nie bylo zmian w pochwie, tylko krostki na wargach sromowych. Nie robil zadnych dodatkowych badan.

Pozdrowienia dla wszystkich chorowitkow!

Do góry