reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Milkshake trzymam kciuki aby to nie bylo atopowe zapalenie skory tylko jakas delikatna przypadlosc i szybka do wyleczenia

Czarodziejo daj znac co lekarz powiedzial

A my bylismy dzisiaj u neurologa po zaswiadczenie do szczepienia, zamiast zezwolenia dostalismy zakaz szczepien do odwolania ... najpierw skonczyc sie musi rehabilitacja ,.. za dwa miesiace do kontroli i wtedy podejmie decyzje co dalej

reklama

Czesc Dziewczeta.....my juz po wizycie....ale stresów zamiast ubyć to przybyło...a to dlatego że mały miał pobieraną krew i mocz i czekamy dziś na wyniki badań.
Bardzo sie boje...poza tym ze wczoraj caly dzien mi ulewał to jeszcze ma biegunkę i mocz zabarwiony na rozowo.....pediatra podejrzewa jakąs infekcję moczową......Boże oby to nic poważnego!!!!!:sad:

Dam znac jak juz bedziemy wiedzieli na 100%

Czesc kobietki

Czarodziejka - wierze, ze wszystko bedzie dobrze trzymamy kciuki ja i Maya trzymamy kciuki za maluszka. Daj znac od razu jak tylko cos bedzie wiadomo.

Aniaa a miedzy naszymi pociechami jest tylko jeden dzien roznicy ;)

Pozdrawiam

Jejku Czrodziejko wspołczuje :-( Takie maleństwo a juz tyle badań... ale miej pozytywne myśli, sama wiesz że to pomaga :tak:

Mysmy natomiast byli u alergologa i przepisala mi lekarka super masci, robione w aptece i takie zwykłe i juz dzis widze poprawe!! To alergia pokarmowa... mam ograniczyc wszystko co mleczne :eek: dzis stwierdzilam ze oprocz szynki to wszytkie produkty w lodówce mam mleczne... szukam jakies diety, moze znacie jakies stronki, cio?? A z tego co zrozumiala od tej lekarki to kazda alergia ma podloze atopowej :confused: trzeba jedynie szybko usunac alergen by dalej nie uczulac.

Czrodziejko-trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego....
Milkshake-to widze,ze to samo co u mnie ja odkad Oliwka skonczyla miesiac nie jem nic mlecznego,nawet masla(tylko roslinne),nie jem tez orzechow,ryb(najbardziej uczulaja)cytrusow,kakao,czekolada zadnych slodyczy,wolowiny i cieleciny tez nie wolno bo to tez sa silne alergeny i nawet musielismy kupic nowa koldre i poduszki bo spalismy pod pierzem i malutka miala straszna ta wysypke a po wyrzuceniu poscieli bylo lepiej....chociaz wczoraj zjadlam pol kubeczka jogurtu,ale juz widze malutkie krosteczki:(((to jest koszmarne:(((aaa i jeszcze lekarka zabronila jesc biale pieczywo bo tez uczula jem tylko grachamki i jakies chlebki na zakwasie,ciekawa jestem kiedy to sie skonczy tzn kiedy bede mogla zaczac wprowadzac cos nowego...ale jak znajdziesz cos o diecie to daj znac...i mam nadzieje,ze u Was szybko minie alergia...:)))

ojeee, to cholerstwo. Czytajac to co pisalas jadlam jogurt i sie przeraziłam! Ta moja alergolog powiedziala, że kwasne mleko moge i kefir, wiec myslalm, że jogurt tez :confused: bede obserwowac Olusia... a jak znajde jakąs diete to dam znac, bo jak narazie nic konkretnego nie umiem wyszukac w internecie.

:-(
Wspolczucie. Wiem co to alergia u dziecka. Ja od 2 miesiecy jestem na diecie eliminacyjnej, w tym bezmlecznej. Trzeba pilnowac sie na kazdym kroku i uwaznie czytac wszystkie etykietki. Mleko i jego przetwory sa w slodyczach, bulkach, w margarynach(!) i wielu innych. Oprocz typowych alergenow jak cytrusy, kakao,orzechy itp. dodatkowo nie jem jajek (bialka) i wszystko wskazuje na to, ze bede musiala zrezygnowac z glutenu:-(
W sierpniowym numerze "Twojeo Dziecka" byl artykul "Dieta 'nic' karmiacej mamy". Niedawno dostalam go mailem, wiec jesli jestescie zainteresowane, to moge przeslac.
Na tym forum tez znalazlam duzo waznych informacji.

Zamiast masla lekarka polecila mi zolta FLORE, ale jem ja sporadycznie.

To jesli mozesz to przeslij mi ten artykol mailem,zapomnialam jeszcze dodac,ze jajka tzn bialko tez odpada:(((

reklama
Do góry