reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Milkshake, Asiuk ma rację.chyba powinnaś się skonsultować z lekarzem.mam nadzieję,że to jednak nic groźnego.

Dziewczynki,a ja mam takie pytanie z innej beczki.byłam dzisiaj z Małą u pediatry.po zbadaniu małej kazała zrobić test na poziom wapnia i kreatyniny.może wiecie z jakiego powodu wykonuje się taki test?

aha.Ola miała kolejny raz pobieraną krew.jutro wyniki.ciekawe czy coś się zmieniło w sprawie jej anemii.

reklama
Milkshake - brak goraczki niestety nie oznacza braku choroby :baffled: poczekaj do jutra, zobacz jak maly bedzie spal i czy dalej bedzie kaszlal. jesli tak to idz rano do lekarza

byłam dziś u lekarza i niby nic nie ma w gardziołku... mam taką nadzieje, choć Olek czasem pokasłuje... jeju żeby to nie siadło na płucka. Lekarka nic konkretnego mi nie powiedziała...

troche mnie wkurza ta lekarka, bo dzis się zapytałam czy nie ubieram za ciepło Olka, a ona już na wejsciu, że nie, że dobrze go ubieram, a Olek jeszcze nie był rozebrany i nie widziała, czy ma rajtuski czy spodnie czy goły leży w worku spacerowym... hmmm:confused:

Milkshake jak Ci Olek pokasluje to kup w aptece syrop prawoslazowy dostepny bez recepty jest jeszcze o smaku malinowym,ale to juz chyba na recepte nie wiem bo maz kupowalam a mam i taki i taki...I Jezeli Ci troszke pokasluje to podaj mu dwa razy dziennie po 2 ml:)))I zobaczysz szybka poprawe jest bardzo dobry ja go podaje Oliwce jak wlasnie cos tam zaczyna z tym kaszlem mi swirowac:)))Oczywiscie polecila mi to pediatra wiec bez obaw ,sprawdzialam i polecam!!!:-)

o Agus muszę w takim bądz razie sprobować... moja pediatra mi tylko wspomniała o syropie calcium, ale ten prawoslazowy faktycznie moze być dobry. Ja uwielbiam pić syropy jak mam chore gardło, bo to uśmierza ból, a chyba takie maleństwo ma podbne odczucia.

I dziękuje za życzenia dla Olusia na innym wątku ;-)

Milkshake to uwazaj z tym calcium bo jezeli Olus ma problemy z kupkami calcium moze go dodatkowo zapchac,podobno dziala zatwardzajaca....a po co mu wapno skoro kaszle,nie rozumiem tej lekarki,to lepiej jak mu podasz witamike C,ktroa go w ochroni dodatkowo:)))

No to Olek kaszle na całego... :sick: a ja też nie lepiej... cholera zła jestem bo tak się starałam uważac, nigdzie nie chodziłam do większych skupisk ludzi, hartowałam Olka, a tu masz...:wściekła/y: mężus juz go nazwał kaszalot... hm

Agus własnie też się zastanawiałam po co mu calcium... jeszcze musi brac cebion. Dziś mu podałam ten syrop prawoślazowy.
Ten syrop to nie jakiś specjlany dla niemowląt? Taki jak i my pijemy? Bo mi mężuś kupił dizś w aptece i chyba nie zapytal, w sumie nie ma tam w sładzie alkoholu...

nom i z tego wszystkiego opierdzieliłam przed chwilą babkę z reklamami! Chodzi już od 8 i wydzwania!!!!!!

Tak Milkshake to jest dla nas syrop nie dla niemowlat...a nie wiesz czy Olek ma czerwone gardlo???

reklama
Agus próbowałam zajrzeć ale nie widać dość dobrze :sick: :sick: :sick: moja szwagierka tez ma swojego synka chorego (ma dopiero miesiąc)
Chyba nas pozarażała prababcia bo była chora....

Ale Olek sie zachowuje jakby nigdy nic, cieszy sie, spał dobrze, zaraz mu zmierze temperaturkę...

Jak znacie jeszcze jakies sposoby na kaszelek to byłabym wdzięczna za poradę. Staram się często go oklepywać by mu to nie siadło na płucka, a czy to możliwe, że lekarka wczoraj nic nie zauważyła....?:confused:

Do góry