reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Monisiu - moj Maciej je bebilon pepti (niezłe świnstewko...ale on je ze smakiem)...u nas alergia na krowie mleko objawila sie biegunką i wymiotami......od czasu jak dalam mu bebilon pepti jest ok....z poczatku troszke mu niesmakowalo ale teraz jest super~!!!
Jesli chodzi o alergie skorne to nic nie mial....az dziw bierze ale ma cere jak brzoskwinia he he he

reklama
Czarodziejko niom to Dawidek nie ma ani biegunki ani wymiotow :no:

Wocilam od dermatologa ... dostalam jakas masc do zrobienia na ciemieniuche .. a z tą sucha skorka ... mam narazie smarowac tym kremem Cutibaza i jesli nie bedzie przechodzic to wtedy wysla Dawidka na badania na alergie :happy:
Poki co mam sie nie martwic ;-)

Moniqa - a moze Dawidek tak zareagowal na wprowadzanie jakis nowych produktow???

u nas chyba troche lepiej, ale nie bede spokojna dopoki nie pojdziemy na kontrole. antybiotyk mamy do soboty rano. jeszcze okazalo sie, ze kuzynka Ninki z tym samym wirusem wyladowala w szpitalu w ciezkim stanie z zapaleniem pluc (zalozyli jej nawet sonde do zoladeczka) :-( prawdopodobnie obie zarazily sie tym samym, bo spotkalismy sie na obiadku w niedziele. takze u nas i tak jest dobrze

Gufi duzp zdrowka dla Nineczki :happy:

Nie jest to reakcja na jakies nowe jedzonko u Dawidka ... zrobilo mu sie juz to przed wprowadzaniem produktow, ale po 1 dniu zniklo po posmarowaniu sudokremem .... teraz jednak juz nie podzialalo i potrzeba cos wiecej :eek: ... w kazdym badz razie .. mam obserwowac czy gdzies jeszcze mu sie cos takiego nie pojawia i smarowac :happy:

MoniQa - Mati też miał podobne objawy i podejrzewali skazę , jedna lekarka kazała go odrazu przestawić na bebilon pepti, natomiast druga poradziła obserwować i smarować oilatum . Posłuchałam rady tej drugiej i narazie jest Ok. :tak: U Dawidka też będzie :tak:

Gufi - nie martw się napewno będzie u Ninki wszystko w porządku :tak:

Gufi - dużo zdrówka dla Ninki - trzymamy kciuki, żeby szybciutko wyszdrowiała
MOniqa Emilce też się takie coś za uszkiem robiło ale samo znikało, moze coś w wodzie było - myślę, że alergia już by się rozwineła szybciej

Duzo zdrowka dla NINKI!!!!Napewno szybciutko wyzdrowieje i wszytko bedzie ok:tak:
Moniqa a Ty karmisz tylko piersia???Bo wiesz im wczesniej sie wykryje ta skaze to szybciej ona minie bo nie bedzie narazac dziecka na niepotrzebne alergeny...a tak to moze sie jeszcze nasilic,nie chce Cie straszyc,ale ja juz jestem przewrazliwiona i tak sobie mysle,ze gdybym wiedziala o silnych alergenach zaraz po prodzie to moze bysmy jej unikneli a nie wcinalam jajka,jadlam biale pieczywo i codziennie pilam kakao,nie mowiac juz o serkach itp rzecczach:(((
Dlatego sie pytam,moze lepiej wczesniej dla pewnosci sie zabezpieczyc...

Agus241 niestety ale juz nie karmie piersia ... moja laktacja ustala :-( ... ale wiesz moim zdaniem to nie jest alergia ... po 2 dniach smarowania kremem to suche miejsce zrobilo sie juz gladziutkie i widze duza poprawe ... moze faktycznie to byla przyczyna czegos w wodzie, albo moze nie zauwazylam i zostalo troche plynu do kapieli badz mydelka i tak sie podzialo ... no nie wiem ... zobaczymy jeszcze ... aczkolwiek mam nadzieje ze bedzie dobrze :happy:

reklama
Moniqa z lekarzami trzeba ostrożnie - córeczka mojej siostry jak była w wieku naszych maluchów tez pewnego dnia obudziła się obsypana. Siostra do lekarza, a ta ,że to ostra postać skazy białkowej i Zuza ma wprowadzać dietę. Siostra wraca do domu i zaczynamy wszystko analizować i co się okazało, że mamuśka nasza wyprała pościel Oluśki w normalnym proszku i jeszcze dodała pachnącego płynu. Po tygodniu kąpieli w krochmalu skóra Olki była cudna, a do lekarza Zuza z Olką już nie poszły. Z Dawidkiem pewnikiem jest podobnie, Zobaczysz Monia że za parę dni młody będzie miał cudną skórkę:):):)

Do góry