reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

rudykotku faktycznie można się pochlasać z tymi teściowymi, nasza kiedyś nas zaprosiła do siebie a miała katar :confused:

moze zadzwoń do lekarza na wszelki wypadek, jak się masz przygotować w razie czego. ja niestety nic nie poradze, sama nie wiem co robić...

reklama
Trzymam kciuki, żeby się Franio nie zaraził, a terściową bym udusiła, moja kiedyś nalegała, żeby przyjść do niej na urodziny a teść z taką właśnie grypą leżał w łóżku z gorączką.
A jak podajecie maluszkom smekte bo Emilka mi ją całą wypluwa a ma problemy kupkowe

kurde po wczorajszym szczepiniu kuba ma cały czas podwyzszona temp, niby nieduzo ale jednak i jest taki marudny, az mi go zal. caly czas by spal.teraz tez mam go na kolankach i pisze jeda reka, stad brak wielkich i polskich liter-sorki. o wlasnie zasnal! na szczescie to na razie ostatnie szczepienie, nastepne za kilka m-cy. A jakWasze maluchy reaguja na szczepienia?

Jeszcze jedno pytanko- czy przy gorączce wolno kapać niemowlaki? Pewnie trzeba zachowac jakieś środki ostrożności?

Moja Agatka pierwsze szczepienie przeszła bez problemów. Za to drugie i trzecie tragicznie. Po ok 5 godz. od szczepienia nóżka jej spuchła, była cała czerwona jakbym ją do wrzątku wsadziła. Mała darła się w niebogłosy, musiała ją ta noga strasznie boleć. Nie chciała jeść. Na szczęscie po podaniu Calpolu po ok 30 minutach wszystko wracało do normy.
Jeśli chodzi o kąpiel to jak najbardziej dziecko z gorączką mozna kąpać. W gorączce dzieci (tak jak i dorośli) bardziej sie pocą. Oczywiście należy przeprowadzić kąpiel w miare szybko, żeby nie męczyć dziecko zbyt długimi zabiegami pielęgnacyjnymi.
I dawaj małemu częsciej niż zwykle pić, bo gorączka powoduje ze się szybciej poci, przez co moze być bardziej spragniony. Jeśli dajesz pić w butelce uwazaj żeby picie nie było zbyt ciepłe, bo to jeszcze bardziej rozgrzewa organizm.
Życzę Kubusiowi szybkiego powrotu do zdrowia.

dzięki Mała_Mi! Kubapo pierwszym szczepieniu cały dzień spał, po drugim prawie nic mu nie było i myslała, że przy następnym będzie ok, ale nie było. Przed chwila mu mierzyłam temperaturę i jest ok-uf, ale niestety nie ma apetytu, tym się jednak nie martwię, bo ma z czego zrzucić:-) ! Dokładnie tak jak piszesz często daję mu wody, ale nie zauważyłam, żeby sie pocił.

reklama
dziewczyny...to i tak macie dobrze ze w ogóle zaszczepilyscie dzieci...mój Maciej nie mial jeszcze zadnego szczepienia(oczywiscie poza tymi w szpitalu)...a dziecko ma juz 4 miesiące...zawsze jak juz mielismy isc na wizytę rozchorywywal sie.....a tym razem owszem jest zdrowy ale........
mial tydzien temu kontakt z dzieckiem mojej siostry ktore ma ospę!!!!! boze to jakas porażka!!!
Lekarz powiedzial ze jesli sie zarazil to wyjdzie mu to w ciągu 3 tygodni......i w najgorszym ukladzie zanim sie wyleczy trzeba jeszcze odczekac 3 miesiące i dopiero zaszczepic...takze jak bedziemy miec pecha to dziecko swoje pierwsze szczepienie dostanie w okolo 8 miesiącu zycia....a w najlepszym ukladzie jesli nie zachoruje to za 2 tygodnie (bo juz minąl tydzien od czasu jak mial kontakt z dzieckiem chorym na ospę)...

Jestem juz tym wszystkim tak zdołowana.....mowie Wam dziewczyny......i na dodatek nie karmię piersią.....o co mam gigantyczne wyrzuty!!!!;-) ;-)

ajjj wybaczcie mi ten pesymizm!!!!

Do góry