reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

rudykotku faktycznie można się pochlasać z tymi teściowymi, nasza kiedyś nas zaprosiła do siebie a miała katar :confused:

moze zadzwoń do lekarza na wszelki wypadek, jak się masz przygotować w razie czego. ja niestety nic nie poradze, sama nie wiem co robić...

reklama
Trzymam kciuki, żeby się Franio nie zaraził, a terściową bym udusiła, moja kiedyś nalegała, żeby przyjść do niej na urodziny a teść z taką właśnie grypą leżał w łóżku z gorączką.
A jak podajecie maluszkom smekte bo Emilka mi ją całą wypluwa a ma problemy kupkowe

kurde po wczorajszym szczepiniu kuba ma cały czas podwyzszona temp, niby nieduzo ale jednak i jest taki marudny, az mi go zal. caly czas by spal.teraz tez mam go na kolankach i pisze jeda reka, stad brak wielkich i polskich liter-sorki. o wlasnie zasnal! na szczescie to na razie ostatnie szczepienie, nastepne za kilka m-cy. A jakWasze maluchy reaguja na szczepienia?

Jeszcze jedno pytanko- czy przy gorączce wolno kapać niemowlaki? Pewnie trzeba zachowac jakieś środki ostrożności?

Moja Agatka pierwsze szczepienie przeszła bez problemów. Za to drugie i trzecie tragicznie. Po ok 5 godz. od szczepienia nóżka jej spuchła, była cała czerwona jakbym ją do wrzątku wsadziła. Mała darła się w niebogłosy, musiała ją ta noga strasznie boleć. Nie chciała jeść. Na szczęscie po podaniu Calpolu po ok 30 minutach wszystko wracało do normy.
Jeśli chodzi o kąpiel to jak najbardziej dziecko z gorączką mozna kąpać. W gorączce dzieci (tak jak i dorośli) bardziej sie pocą. Oczywiście należy przeprowadzić kąpiel w miare szybko, żeby nie męczyć dziecko zbyt długimi zabiegami pielęgnacyjnymi.
I dawaj małemu częsciej niż zwykle pić, bo gorączka powoduje ze się szybciej poci, przez co moze być bardziej spragniony. Jeśli dajesz pić w butelce uwazaj żeby picie nie było zbyt ciepłe, bo to jeszcze bardziej rozgrzewa organizm.
Życzę Kubusiowi szybkiego powrotu do zdrowia.

dzięki Mała_Mi! Kubapo pierwszym szczepieniu cały dzień spał, po drugim prawie nic mu nie było i myslała, że przy następnym będzie ok, ale nie było. Przed chwila mu mierzyłam temperaturę i jest ok-uf, ale niestety nie ma apetytu, tym się jednak nie martwię, bo ma z czego zrzucić:-) ! Dokładnie tak jak piszesz często daję mu wody, ale nie zauważyłam, żeby sie pocił.

reklama
dziewczyny...to i tak macie dobrze ze w ogóle zaszczepilyscie dzieci...mój Maciej nie mial jeszcze zadnego szczepienia(oczywiscie poza tymi w szpitalu)...a dziecko ma juz 4 miesiące...zawsze jak juz mielismy isc na wizytę rozchorywywal sie.....a tym razem owszem jest zdrowy ale........
mial tydzien temu kontakt z dzieckiem mojej siostry ktore ma ospę!!!!! boze to jakas porażka!!!
Lekarz powiedzial ze jesli sie zarazil to wyjdzie mu to w ciągu 3 tygodni......i w najgorszym ukladzie zanim sie wyleczy trzeba jeszcze odczekac 3 miesiące i dopiero zaszczepic...takze jak bedziemy miec pecha to dziecko swoje pierwsze szczepienie dostanie w okolo 8 miesiącu zycia....a w najlepszym ukladzie jesli nie zachoruje to za 2 tygodnie (bo juz minąl tydzien od czasu jak mial kontakt z dzieckiem chorym na ospę)...

Jestem juz tym wszystkim tak zdołowana.....mowie Wam dziewczyny......i na dodatek nie karmię piersią.....o co mam gigantyczne wyrzuty!!!!;-) ;-)

ajjj wybaczcie mi ten pesymizm!!!!

Do góry