reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

A u nas nadal nie za fajnie.Kłopoty trwają juz 2 tygodnie i konca nie widac:no:.Już sie gubie w tym,co sie dziejez Marcelem.2 dni lepiej,potem znów gorzej.Wczoraj poszłam do pracy a tu buuu 38 temperatura i znowu taki marudząco,miaucząco,słaniajacy i w nocy przerwa 2 godzinna w niespaniu.I dzis pediatra stwierdził obustronne zapalenie uszu,dał antybiotyk i po swiętach do laryngologa i badanie moczu tez musze zrobic.Przy okazji Iwonka dziekuję za dokładna instrukcje.
No i na swieta chory,matko kiedy my z tego sie wygrzebiemy.:zawstydzona/y:

reklama
Ika - zdrowka dla Marcelka....

a Hani wyszlo uczulenie;wydaje mi sie,ze na czekolade,bo na skaze chyba za pozno,tzn.wczesniej by wyszlo,gdyby byla uczulona na mleko,nie?czy jestem w bledzie,nie wiem,bo Zuzia uczulen nie miala,poza jednym na pieluchy???????
Hania ma po suchej plamce w zgieciach lokci,1 pod kolanem;do tego jakby takie krosteczki - kropeczki na rekach i lokciach,na udach and kolanem,i po zewnetrznych stronach ud - zobaczylam to wyraznie po kapieli,sa rozowe,jakby skupisko krosteczek zlewajace sie plame,co to????pytanie do mam alergikow

Katka tak wyglada AZS:baffled:. Krosteczki zlane w suche, rozowe plamy. Dobrze, ze u Hani jest tego niewiele.
Sluchaj- a moze dlatego ostatnio byla taka niespokojna w nocy?- dokuczalo jej to, swedzialo:confused:

U nas wciaz kaszel- dzis przez niego miala problem z zasnieciem:-( Zeby tylko wyzdrowiala do Swiat...

Katka mój ma skaze , podpisuje się do ego co napisała koleżanka wyżej to azs. Mój mały ściągnął ze stołu cicho czekoladowe , zjadł oiupinke bo zdążyłam mu wyjać z buzi i na drugi dzień pojawiło mu sie takie chropowate i zaczerwienione w zgięciach kolanek i rączek, lekarz od razu sie spytał czy mu daliśmy czkolade albo kakao, kazał smarować maścią,w aptece tez są dostępne bez recepty specjalne kosmetyki do kąpieli i kremy na AZS.

Katka niestety wiem z doświadczenia, że skaza może wyjść w każdym wieku. Mój Macias pierwszej "wysypki" dostał gdy miał 3 lata :szok: Gdy ograniczyłam mu danonki, serki, jogurty itp. zniknęła. Gdy mu dam więcej, znowu wyłazi :-(

Ika Kajenka życzę dużo zdróweczka dla Marcelka i Pauli.

Katka mnie też się z twojego opisu wydaje, że to jednak skaza:-(, ale obym się myliła.

Ika, Kajenka, Katka trzymajcie się Kochane i dużo zdrówka dla Waszych Skarbów... przykro sie na sercu robi, jak czytam z czym musicie się zmagać... ściskam Was mocno.

reklama
Hej dziewczynki

...ahhh Ci niektórzy lekrze..o kant dupy potluc.....
Macius od tygodnia kaszle i ma gile...wezwlam na prywatna wizyte cudownego lekarza z Centrum Damiana...wziąl 150 zł a nawet dobrze dziecku nie zajrzal w gardlo tylko policzyl rosnace zeby i powiedzial ze to od ząbkowania...
przepisal jakąś masc do noska ktora nic nie daje....dobrze ze jestem Czarodziejka i sama niekonwencjonalnie lecze dziecko...

refleksoterapia , kapiele solne..itp......

Do góry