reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Rudykocie i Ika dużo dużo zdrówka dla maluszków, oby były juz zdrowiutkie, a Franio , żeby Świeta w domu spędził, trzymam mocno kciuki i mocno Was całuje

reklama
kurcze Ika,wspolczuje,bo wiem co przechodzisz.
Najwazniejsze,zeby maly nie wymiotowal <dostaje jekaies leki wstrzymujace odruch wymiotny?>,bo sie szybciej odwodni.

Dzieki Katka ja wiem ,że Ty wiesz,ale oby nas ta wiedza łukiem szerokim omijała.;-)
Juz nie wymiotuje wnocy spał bez przebudzenia od 21 do 7 rano.Tylko karmię go co godzina malutka porcyjka,dzis w koncu po 4 dniowej diecie płynnej obiadek delikatny,ale sie na niego rzucił!!!

Ika...powolutku, małymi kroczkami i wyjdziecie z tego :tak:Mojej Amelce pomaga ryż z gotowanym jabłkiem...nie dość że to lubi to jeszcze jest wskazane przy biegunce :tak:

I masz racje...niech nasze dzieci choróbska szerokim łukiem omijają :baffled::happy2:

cześć dziewczyny, mój synek ma bakterie w moczu , robilam dwukrotnie posiew i wykryto 3 wstrętne bakterie, troche mnie to przeraziło, a lekarz nic nie powiedzial tylko skierował na powtórne badaniedo szpitala, czyatam , szperałam i juz sama nie wiem , czy to groźne, czy wylajtować. mały ma apetyt, nie ma gorączki , normalnie sie zachowuje, ale wyniki badań nie za bardzo:-( , czy , któraś z mam miała podobny problem?

Ana79 a w jaki sposób pobierałaś mocz?? To jest bardzo ważne żeby mocz był dobrze pobrany. Mojemu małemu też wyszły bakterie ale dostałam dokładną instrukcję jak pobierać mocz chłopcu i kolejne 3 badania wykazały, że żadnych bakterii nie ma.

Napiszę ci jak mnie kazano pobierać; należy ściągnąć napletek ( oczywiście tak żeby dziecku krzywdy nie zrobić nie na siłe tylko ile się da) i dokładnie umyć wodą z mydłem po czym spłukać wodą i nie wycierać. Zostawić ściągnięty napletek i złapać do pojemnika środkowy strumień moczu. Ja tak zrobiłam i bakterie nie wyszły. Wiem,że ciężko jest tak złapać mocz u takiego małego dziecka, ale cierpliwości napewno się uda.
Jeśli mimo dobrze złapanego moczu wyjdą bakterie to podadzą ci jakieś leki na tą daną bakterię - moja córka dostawała furaginę ale ona miała refluks przewodów moczowych- spokojnie bez nerwów napewno wszystko będzie ok:tak:

dzięki IWonko, dzisiaj byłam w szpitalu na posiew przez cewnik, więc powinien być dokładny wynik badania. Będzie gotowy dopiero na sobote:wściekła/y:, i w nidziele do lekarza, na razie dostaje bactrim. powiem ci , że źle pobierałam mocz, myłam siusiaczka , ale z tym strumieniem i sciąganiem to nie wiedziałam , :-(ale człowiek uczy sie na błędach:baffled:. W szpitalu nie bawili sie z nim, tak mu ściągnęli , że Cezary , z płaczu tch nie mogł złapać, cyrk! Troche się obawiam , jak wczoaj buszowałam po necie i szukałam co to za bakterie to za głowę się złapałam.......

A co do tego refluksu , to mocz sie cofa, na tym to polega? mój małay ma ref. żołądka, przeważnie dzieciakom to mija ale mojemu nie minęło i leczymy go farmakologicznie, urwanie głowy z tymi chorobami:wściekła/y:

reklama
Ana79 dokładnie na tym to polega. Leczenie jest długie,ale potrzebne. Moją mała skończyłam leczyć w wieku 4 lat,ale do dziś co pół roku muszę robić posiew moczu.
Mam nadzieję, że Czarusiowi nie wyjdą już bakterie i trzymam kciuki za szybkie wyleczenie refluksu:tak:

Do góry