reklama
Katka
Użyszkodnik ;)
kurcze Ika,wspolczuje,bo wiem co przechodzisz.
Najwazniejsze,zeby maly nie wymiotowal <dostaje jekaies leki wstrzymujace odruch wymiotny?>,bo sie szybciej odwodni.Zdrowka...
Najwazniejsze,zeby maly nie wymiotowal <dostaje jekaies leki wstrzymujace odruch wymiotny?>,bo sie szybciej odwodni.Zdrowka...
ika07
padziernikowa mama 06
kurcze Ika,wspolczuje,bo wiem co przechodzisz.
Najwazniejsze,zeby maly nie wymiotowal <dostaje jekaies leki wstrzymujace odruch wymiotny?>,bo sie szybciej odwodni.
Dzieki Katka ja wiem ,że Ty wiesz,ale oby nas ta wiedza łukiem szerokim omijała.;-)
Juz nie wymiotuje wnocy spał bez przebudzenia od 21 do 7 rano.Tylko karmię go co godzina malutka porcyjka,dzis w koncu po 4 dniowej diecie płynnej obiadek delikatny,ale sie na niego rzucił!!!
monika3
Mama Amelki i Filipka
Ika...powolutku, małymi kroczkami i wyjdziecie z tego Mojej Amelce pomaga ryż z gotowanym jabłkiem...nie dość że to lubi to jeszcze jest wskazane przy biegunce
I masz racje...niech nasze dzieci choróbska szerokim łukiem omijają
elisabeth
Październik '06 i '09
Amen............niech nasze dzieci choróbska szerokim łukiem omijają
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
cześć dziewczyny, mój synek ma bakterie w moczu , robilam dwukrotnie posiew i wykryto 3 wstrętne bakterie, troche mnie to przeraziło, a lekarz nic nie powiedzial tylko skierował na powtórne badaniedo szpitala, czyatam , szperałam i juz sama nie wiem , czy to groźne, czy wylajtować. mały ma apetyt, nie ma gorączki , normalnie sie zachowuje, ale wyniki badań nie za bardzo:-( , czy , któraś z mam miała podobny problem?
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Ana79 a w jaki sposób pobierałaś mocz?? To jest bardzo ważne żeby mocz był dobrze pobrany. Mojemu małemu też wyszły bakterie ale dostałam dokładną instrukcję jak pobierać mocz chłopcu i kolejne 3 badania wykazały, że żadnych bakterii nie ma.
Napiszę ci jak mnie kazano pobierać; należy ściągnąć napletek ( oczywiście tak żeby dziecku krzywdy nie zrobić nie na siłe tylko ile się da) i dokładnie umyć wodą z mydłem po czym spłukać wodą i nie wycierać. Zostawić ściągnięty napletek i złapać do pojemnika środkowy strumień moczu. Ja tak zrobiłam i bakterie nie wyszły. Wiem,że ciężko jest tak złapać mocz u takiego małego dziecka, ale cierpliwości napewno się uda.
Jeśli mimo dobrze złapanego moczu wyjdą bakterie to podadzą ci jakieś leki na tą daną bakterię - moja córka dostawała furaginę ale ona miała refluks przewodów moczowych- spokojnie bez nerwów napewno wszystko będzie ok
Napiszę ci jak mnie kazano pobierać; należy ściągnąć napletek ( oczywiście tak żeby dziecku krzywdy nie zrobić nie na siłe tylko ile się da) i dokładnie umyć wodą z mydłem po czym spłukać wodą i nie wycierać. Zostawić ściągnięty napletek i złapać do pojemnika środkowy strumień moczu. Ja tak zrobiłam i bakterie nie wyszły. Wiem,że ciężko jest tak złapać mocz u takiego małego dziecka, ale cierpliwości napewno się uda.
Jeśli mimo dobrze złapanego moczu wyjdą bakterie to podadzą ci jakieś leki na tą daną bakterię - moja córka dostawała furaginę ale ona miała refluks przewodów moczowych- spokojnie bez nerwów napewno wszystko będzie ok
dzięki IWonko, dzisiaj byłam w szpitalu na posiew przez cewnik, więc powinien być dokładny wynik badania. Będzie gotowy dopiero na sobote, i w nidziele do lekarza, na razie dostaje bactrim. powiem ci , że źle pobierałam mocz, myłam siusiaczka , ale z tym strumieniem i sciąganiem to nie wiedziałam , :-(ale człowiek uczy sie na błędach. W szpitalu nie bawili sie z nim, tak mu ściągnęli , że Cezary , z płaczu tch nie mogł złapać, cyrk! Troche się obawiam , jak wczoaj buszowałam po necie i szukałam co to za bakterie to za głowę się złapałam.......
A co do tego refluksu , to mocz sie cofa, na tym to polega? mój małay ma ref. żołądka, przeważnie dzieciakom to mija ale mojemu nie minęło i leczymy go farmakologicznie, urwanie głowy z tymi chorobami
A co do tego refluksu , to mocz sie cofa, na tym to polega? mój małay ma ref. żołądka, przeważnie dzieciakom to mija ale mojemu nie minęło i leczymy go farmakologicznie, urwanie głowy z tymi chorobami
reklama
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Ana79 dokładnie na tym to polega. Leczenie jest długie,ale potrzebne. Moją mała skończyłam leczyć w wieku 4 lat,ale do dziś co pół roku muszę robić posiew moczu.
Mam nadzieję, że Czarusiowi nie wyjdą już bakterie i trzymam kciuki za szybkie wyleczenie refluksu
Mam nadzieję, że Czarusiowi nie wyjdą już bakterie i trzymam kciuki za szybkie wyleczenie refluksu
Podziel się: