reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dawidku, biedatcwo, zdrówka życzę...

Dobrze, że Mariczce spadła temperatura.

Mateuszku, jak u Ciebie? Mam nadzieje, że wiadomości będą lepsze... buziaki i zdrowiej maluszku!!

reklama
Maleństwa wracajcie szybko do zdrówka!!!

My też byliśmy dziś u lekarza... Kuba od dłuższego czasu łapał się za prawe uszko i to coraz częściej... bałam się że coś z nim nie tak. No i kolejny raz poszłam do lekarza... na próżno, no może nie na próżno, bo przynajmniej wiem ,że wszystko jest ok. Lekarz powiedział, że uszki są w porządku, że Kubuś poznaje swoje ciałko i dlatego tak sie łapie. UFFF!!!

elisabeth - moja Ninka tez lubi sie lapac za uszy :-) i tez na pocztaku sie balam, ze to jakies zapalenie uszu :tak:

przy drugim dzieciaczku bedziemy juz chyba madrzejsze, a nie takie przewrazliwione mamuski!!!

Oj tak Gufi masz rację, czasami jesteśmy przewrażliwione:tak:. Mnie zaniepokoiło to ,że on tak sie od miesiąca albo i dłużej łapał i to tylko za prawe uszko, może gdyby za oba chwytał, ale za jedno? Lekarz mi wytłumaczył, że ma dominującą prawą stronę.

Oj biedne te dzieciaczki, wszystkim zdrówka życzę.
Moniqa mój Kubuś dostawał FLORIDRAL to jest taki płyn nawadniający i uzupełniający minerały i elektrolity, niestety jest tylko na receptę:confused:. Do jedzenia najlepiej podawać kleik ryżowy ( przynajmniej przez kilka dni ), ale jak dziecko nie chce to można mu dac mleczko z tym, że zamiast np. na 180 ml 6 miarek wsypać 3 i kleik ryżowy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki:tak:.

Co to się dzieje na tym świecie, sąd te wstrętne choróbska:wściekła/y: Współczuję Wam dziewczyny i trzymam z Wiktrokiem mocno kciuki za błyskawicznym powrotem do zdrowia.

Moniqa a to nie czasem jakiś ROTAWIRUS?:eek::confused:
Rotawirus

Ja dziewczyny mam inny problem. Mój Nikoś strasznie się poci (dostaje witaminę D3) i nie jest przegrzewany. Np. dzis po domu mial tylko lekkie body z krótkim rekawkiem a i tak główka była mokra....:baffled:a czoło wilgotne...co to może oznaczac? Napiszcie mi w jaki sposób mierzycie swoim niemowlętom temperature?

ojoj zdrowka dziewczyny...
ja tez teraz w nerwach,bo Zuzia mi sie rozlozyla bidulka<zawalone gardlo,uczulenie -raczej,100% pdiatra nie daje>i tylko sie mogdel by Hania nic nie zlapala..dzis 3 raz odwolalam szczepienie:baffled:,chyba jej je na 18 - tke zafunduje ;-)

U Nas nadal bez zmian .. jedyna zmiana to taka, ze zaczal sam pic ( w malych ilosciach, ale pije) ... biegunka utrzymuje sie , a Dawidek pomimo moich co godzinnych myc tyleczka i smarowaniem roznymi masciami, ma odparzona pupke juz :-(
Dostalismy dzisiaj numer do (podobno) super pediatry ... pojechalismy i ... faktycznie widac ze kobieta zna sie na rzeczy ... odrazu przepisala Nam leki Enterol ( Iwonko to podobne do tego co Ty pisalas) a jak po 3 dniach nie bedzie zmiany to mamy podawac jeszcze Nifuroxazyd ( czy jakos tak ) oraz zmienila mu mleko na Bebilon Pepti z MCT ... nadal ma tez brac Lakcid ... w koncu tez dowiedzielismy sie co mu dolega ... dokladnie Ptyszul - Rotawirus

Jejciu mam nadzieje ze mu w koncu przejdzie, tak mi Go szkoda :-(

A za wszystkie chorujace maluszki mocno trzymamy kciuki i modlimy sie o zdrowko

Ptyszul ja mierze elektrycznym termometrem pod paszka ... ale jesli mierzyla bys w odbycie to temperatura zawsze bedzie wyzsza o 0,5 stopnia :happy:

reklama
To chyba taki okres, że tak te male biedactwa chorują - zdrowiejcie szkrabiki szybciutko bo się martwimy,

Moniqa są takie soczki z hippa przeciwko odwodnieniu możne je w aptece kupić,

Ptyszul ja mam termometr przykładany do czoła jak na rzeie sie świetnie sprawdza

Do góry