reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
MoniQ kup dla Dawidka ORS Hipp w aptece (to taki sok marchwiowo-ryżowy) p. odwodnieniu, przy biegunce-ładnie zagęszcza kupkę i nawadnia-jest bez recepty.

A wiecie może gdzie to paskudztwo Dawiduś złapał?

MoniQ kup dla Dawidka ORS Hipp w aptece (to taki sok marchwiowo-ryżowy) p. odwodnieniu, przy biegunce-ładnie zagęszcza kupkę i nawadnia-jest bez recepty.

A wiecie może gdzie to paskudztwo Dawiduś złapał?

Jak narazie nic nie podajemy innego tylko to co zalecila pediatra ( Bebilon pepti z MCT i Enterol - dowadniające)... dzisiaj kupka byla ladnej konsystencji :happy: .. ale dziekuje za rade ... na przyszlosc dobrze wiedziec :happy:

A swinstwo tak jak Gufi pisze, zalapal w zlobku ... byl tam cale 5 dni :baffled: i wiecej tam go nie zobacza ... wlasnie mezus pojechal zrobic "opr" i po zwrot kasy ... ciekawa jestem jaki bedzie final ;-)

Oj dużo zdrówka dla Dawidka!!! Biedactwo, że też to cholerstwo musiał złapać :-( MoniQa słuchaj pediatry i dawaj Dawidkowi dużo duzo picia... na pewno Ci pediatra mówiła że jedzonko nie tak ważne jak picie żeby się maleńki nie odwodnił. A tak w ogóle to pogadaj z pediatrą jak juz Dawidek będzie zdrowy czy nie warto by go zaszczepić od rotawirusa. Ja Mariczkę szczepiłam....

Ines - na rotawirusy mozna chybapodac pierwsza dawke miedzy 6 a 16 tygodniem, wiec niestety dla naszych maluszkow jest juz a pozno.

Dzewczeta a powiedzcie mi czym jeszcze moglabym smarowac tyleczek Dawidka ... ma tak odparzony tyleczek ze ojej ... ma juz nawet jedna mala ranke :-(

Inesku tez mi sie wydaje ze jeste juz za pozno na szczepienia, ale zapytac zawsze mozna :happy:

O to nie wiedziałam że przy szczepionce na rotawirus są jakies ograniczenia wiekowe... Ja szczepiłam Marike już dawno dawno...

Co do dupki Dawidka to polecam bardzo maść Klorane Bebe ERYTEAL Pomada - jest SUPER!!! Mojej siostry maluch miał ranki na tyłeczku i nic nie pomagało a po tym po 3 dniach smarowania wszystko się zagoiło. Jak Mariczka miała odparzona dupcię to też jej smarowałam i byłam bardzo bardzo zadowolona, odparzenia szybciutko zniknęły. Duża dość tubka kosztuje ok 20 - 25 zł i jest dość wydajna.Niestety tylko może być ją dość ciężko dostac. U mnie na osiedlu akurat jest taka apteka z działem kosmetycznym i tam jest ale z tego co wiem to nie w każdej aptece ta maść jest dostępna.

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Kupię ten do czoła termometr.

MONIQA boshe jacy ci lekarze są niekompetentni!!! Aż strach JA NIE UFAM ŻADNEMU!!! Wszystkich biorę "pod szpic" zawsze konsultuję się co najmniej z dwoma niezależnymi. Jak te "defałdy" w szpitalu mogły nie wpaśc na pomysł, że to biegunka rotawirusowa??!!! Ja bym pojechała tam jeszcze raz i opier... tych lekarzy!!! Byłaby taka burza, że hej! Od razu pisałabym do dyrekcji skargi!!!!!Ja nauczyłam się już dawno ustawiac ich sobie. Jak ide do lekarza i on mówi mi coś co mi się z logika nie zgadza chociażby lub z tym czego się gdzieś dowiedziałam to mówię mu prosto z mostu, że jest konowałem. I oni chcą podwyżek?????!!! Tfu..Tfu!!! sorry dziewczyny ale musialam się trochę rozladowac po tym co się dowiedziałam o przypadku jaki spotkał Moniqę.

Do góry