reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mamuska troche mnie uspokoilas :happy: ... moze to normalne i niektore maluchy tak mają :confused: jutro bede u lekarza to dopytam i zapytam co mozna jeszcze zrobic :happy:

reklama
Moniqa - dizeci na mleku naturalnym i sztucznym maja bardzo rozne kupy, wiec chyba moje doswiadczenia nie pomoga. moja Ninka robi zadkie kupy i bardzo czesto - ok 3-4 duzych kup dziennie plus jeszcze jakies male kleksiki w miedzyczasie

Paulina - moja tez w sumie jakby zliczyc te male kupki to wychodzi tego z 8 dziennie. praktycznie przy kazdym przewijaniu jest kupa albo wieksza lbo mniejsza. no i sa dosc wodniste. wiec chyba jest ok :-)

ciekawe mamy tematy teraz :-D

Paulinko, moja Amela tez robi kupke przy kazdej zmianie pieluchy (nawet 10 razy na dobe), a juz najlepiej jest zrobic kupke w rece Tatusiowi lub Matce coby trenowali refleks i nauczyli sie łapac :tak: lub podczas kapieli (tez sie zdazylo i tzreba bylo sie szybko ewakuowac z wanienki). Ostatnio nie zdazylam zlapac, Mala podciagnela nozki do brzucha i jak strzelila to z przewijaka trysnelo pol metra dalej na dywan, ktory musialam prac na kolanach :-D . Kupki ma takie jak jajecznica, ale srednio co drugi dzien trafia sie luzniejsza, prawie plynna. Pytalam polozna i pedatre i to podobno normalne. Jesli dzidzia przybiera na wadze to jest ok.

Paulinko napiszę wprost - dzieci karmione piersią srają non stop! :-) :tak: Dopóki kupa nie zacznie cuchnąć albo nie pojawi się w niej krew czy śluz to wszystko jest ok i niech sra ile wlezie! :-D

mnie szie przypomnialo, ze Paulina pytala o uzywanie kosmetykow. ja pudru wogole nie uzywam. do kapieli oliatum nakretka i Nina ma taka ladna skore, ze juz oliwki stosuje. do pupy bepanhten, bo ciagle kupki robi. i tyle.

Alusia też robi około 6 kupek dziennie - nie licząc kleksików

Ale wiecie co ? jak była u mnie położna to powiedziała mi że norma dla noworodków to od jednej kupki na 5 dni do 15 na dzień - to wszytsko jest w normie ...

Jeśli chodzi o kosmetyki do pupki używamy LINOMAG zielony - rewelka

reklama
a ja uzywam płynu do kąpieli z szamponem w jednym BOBINI (chyba tak się nazywa). Stosowałam to tez u Maćka i dobrze się sprawdzało. Potem smaruję ciałko oliwką Bambino (mam nadzieje, że coś nie mieszam nazw :zawstydzona/y: ) a do dupki Alantan. Maćkowi dupkę smarowałam NIVEA p/odparzeniom i też był świetny.

Do góry