reklama
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Moniqa - dizeci na mleku naturalnym i sztucznym maja bardzo rozne kupy, wiec chyba moje doswiadczenia nie pomoga. moja Ninka robi zadkie kupy i bardzo czesto - ok 3-4 duzych kup dziennie plus jeszcze jakies male kleksiki w miedzyczasie
PaulinaAnna
Kurcze a moja Amelka to robi okolo 6-8 kupek dziennie, karmiona na piersi tylko ...... To dobrze czy zle
gufi
Paulina - moja tez w sumie jakby zliczyc te male kupki to wychodzi tego z 8 dziennie. praktycznie przy kazdym przewijaniu jest kupa albo wieksza lbo mniejsza. no i sa dosc wodniste. wiec chyba jest ok :-)
ciekawe mamy tematy teraz
ciekawe mamy tematy teraz
Żmijka
Październikowa Mama'06 Wdrożona(y)
Paulinko, moja Amela tez robi kupke przy kazdej zmianie pieluchy (nawet 10 razy na dobe), a juz najlepiej jest zrobic kupke w rece Tatusiowi lub Matce coby trenowali refleks i nauczyli sie łapac lub podczas kapieli (tez sie zdazylo i tzreba bylo sie szybko ewakuowac z wanienki). Ostatnio nie zdazylam zlapac, Mala podciagnela nozki do brzucha i jak strzelila to z przewijaka trysnelo pol metra dalej na dywan, ktory musialam prac na kolanach . Kupki ma takie jak jajecznica, ale srednio co drugi dzien trafia sie luzniejsza, prawie plynna. Pytalam polozna i pedatre i to podobno normalne. Jesli dzidzia przybiera na wadze to jest ok.
gufi
Mamuska - bardzo mi sie podoba Twoja porada :-) od razu widaomo, ze nie ma po co sie martwic!!!
gufi
mnie szie przypomnialo, ze Paulina pytala o uzywanie kosmetykow. ja pudru wogole nie uzywam. do kapieli oliatum nakretka i Nina ma taka ladna skore, ze juz oliwki stosuje. do pupy bepanhten, bo ciagle kupki robi. i tyle.
Agnieszka18
Alusia też robi około 6 kupek dziennie - nie licząc kleksików
Ale wiecie co ? jak była u mnie położna to powiedziała mi że norma dla noworodków to od jednej kupki na 5 dni do 15 na dzień - to wszytsko jest w normie ...
Jeśli chodzi o kosmetyki do pupki używamy LINOMAG zielony - rewelka
Ale wiecie co ? jak była u mnie położna to powiedziała mi że norma dla noworodków to od jednej kupki na 5 dni do 15 na dzień - to wszytsko jest w normie ...
Jeśli chodzi o kosmetyki do pupki używamy LINOMAG zielony - rewelka
reklama
Mamuska
mama Maciaska i Meduzki!
a ja uzywam płynu do kąpieli z szamponem w jednym BOBINI (chyba tak się nazywa). Stosowałam to tez u Maćka i dobrze się sprawdzało. Potem smaruję ciałko oliwką Bambino (mam nadzieje, że coś nie mieszam nazw ) a do dupki Alantan. Maćkowi dupkę smarowałam NIVEA p/odparzeniom i też był świetny.
Podziel się: