reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Ja za cały zestaw Coneco V4 chameleon zapłąciłam 1060 z wysyłką. Do tego dostaliśmy jeszcze śpiworek :) Czyli za taką cenę mamy gondolę, spacerówkę, fotelik, śpiworek, torbę, folie na głęboki i spacerókę i okrycia na nóżki :)

reklama
ktoś pytał o używany fotelik: bezpieczeństwo jest dla mnie najważniejsze i nie brałam nawet pod uwagę kupna używanego fotelika, niestety na rynku jest dużo fotelików powypadkowych, inna sprawa gdybym miała od kogoś.
co do linka, który podała claudia4you, jedna rzecz, że takie wózki mi się nie podobają, a druga-nie brałam pod uwagę opcji kupna fotelika bez atestów, nietestowanego itp.
braliśmy pod uwagę tylko fotelik Maxi Cosi :-)
wiadomo, że każdy robi tak jak uważa i na co go stać, my mielismy na wózek odłożone, cena zaporowa ze wszystkim to 2tyś, wyszło, że teść kupi wózek więc będzie taniej i przeznaczymy pieniążki może na szczepionki :-)
jeszcze jedno-my planujemy w krótkim czasie drugie dziecko i dlatego też kupiliśmy porządny wózek i fotelik żeby od razu było dla kolejnego dziecka :-)
wszystkim gratuluję udanych zakupów

My też zakupiliśmy nowy wózek z mysla o 2 dziecku. A co do fotelika, też mamy Maxi cosi, ale używany. Fakt na pewno zdarzają sie powypadkowe, ale te foteliki sa na pewno rzadziej używane niz dla dzieci starszych i doszliśmy do wniosku, że kupimy używany. A kolejny na pewno nowy. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i oczywiście w miare możliwości kpuje, to na co go stac.

My też zakupiliśmy nowy wózek z mysla o 2 dziecku. A co do fotelika, też mamy Maxi cosi, ale używany. Fakt na pewno zdarzają sie powypadkowe, ale te foteliki sa na pewno rzadziej używane niz dla dzieci starszych i doszliśmy do wniosku, że kupimy używany. A kolejny na pewno nowy. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i oczywiście w miare możliwości kpuje, to na co go stac.

Też jestem zdania, że każdy kupuje to na co go stać. Ale bezpieczeństwo jest najwazniejsze.

ja napisałam, że każdy kupuje na co go stać :-)
pewnie trafić można różnie z tymi używkami, my zdecydowaliśmy że co jak co ale fotelik to nowy :-)

ja napisałam, że każdy kupuje na co go stać :-)
pewnie trafić można różnie z tymi używkami, my zdecydowaliśmy że co jak co ale fotelik to nowy :-)

... pewnie że każdy kupuje to na co go stać ;-):tak: ... my bardzo długo czekaliśmy i się staraliśmy o dziecko i mieliśmy zgromadzone oszczędności, dzięki czemu mogliśmy sobie pozwolić na błogie szaleństwo ;-) a poza tym też jestem zdania, że najważniejsze jest bezpieczeństwo i jeśli kogoś stać to weźmie to pod uwagę, też zdecydowaliśmy że jak fotelik to tylko maxi cosi:tak:, a że przy okazji podobał nam się wózek maxi cosi mura 4 to kopiliśmy cały zestaw i też z myślą o drugim dziecku ;-)

... każda z nas na pewno chciałaby zapewnić swemu dziecku maksymalne bezpieczeństwo ... tylko niestety za bezpieczeństwo trzeba nieraz dużo zapłacić

Dokładnie każdy kupuje na co go stać ja też uważam że bezpieczeństwo najważniejsze i o foteliku też myślałam od razu o nowym, a co do wózka to z początku też chciałam kupić używany, ale podostawałam parę rzeczy których nie muszę kupić i stwierdziłam że na dzień dzisiejszy jestem w stanie kupić nowy. Ja osobiście nie planuje drugiego dziecka, ale syn niech sobie już jeździ fajną furą która mamie się podoba. :-D

Co sadzicie o firmie Tako mam na oku wózek warrior z tako? Ale nie znam sie za bardzo wiec czeka na opinie

Sama miałam wózek Tako Voyager przy pierwszym dziecku. Był mega ciezki, wiec wyprawa z IV pietra bez windy była na granicy możliwości. Dobrze się prowadził po nierównościach, ale poki nie było krawężników. W jedną stronę było w miarę oki, ale po przełożeniu rączki - bardzo sprężynował :(. To moje wrażenia z firmą Tako.

A w załączeniu link z 2 opiniami, może pomogą w decyzji...
Tako warrior - opinie o Tako warrior
Pozdrawiam

reklama
Do góry