reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsza wizyta u ginekologa w ciąży

reklama
Już ci udzielono odpowiedzi na to pytanie w innym poście.
Ginekolog na usg zobaczy pęcherzyk ciazowy standardowo przy becie większej niż 1000. Poczatek 5 tygodnia, czyli 4+ kilka dni. Może zobaczyć, nie musi.
Zarodek i akcja serduszka znacznie później.
Osobiście najszybciej byłam w 5+ kilka dni w obu ciążach i wtedy był tylko pęcherzyk i po dwóch tygodniach reszta. WcEsniej na wizytę się nie udałam, jednak pamiętaj ze beta każdemu rośnie inaczej i tydzień ciazy może okazać się inny, chyba ze kestes pewna dnia owulacji.

Dziewczyny czy na początku 5 tygodnia będzie można zobaczyć ciąże na usg?
U mnie w 5 tygodniu byl widoczny tylko pęcherzyk ciążowy ja poszlam do ginekologa z tego względu ze od pozytywnego testu mialam zacząć brac zastrzyki heparyny a żeby zacząć musial potwierdzic ze pęcherzyk nie jest poza macica tylko w odpowiednim miejscu a po 2 tygodniach kazal przyjsc czy potrzebuje progresteronu i 6 t3 d byl juz zarodek z bijacym serduszkiem ;)

A czy pod koniec 4 tygodnia możliwe jest zobaczenie pęcherzyka? W 5 tygodniu zaczyna mi się urwanie w pracy... Nie wiem jak dam radę, ciągle śpię...

reklama
A czy pod koniec 4 tygodnia możliwe jest zobaczenie pęcherzyka? W 5 tygodniu zaczyna mi się urwanie w pracy... Nie wiem jak dam radę, ciągle śpię...
Raczej mało prawdopodobne. Wszystko zależy jaka będzie wysokośc bety. Z tego co pamiętam to badałaś ją jak wartości były jeszcze bardzo malutkie. Więc wątpię że w tym tygodniu cos się uda zobaczyć.

Do góry