reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

również poteiwrdzam ze to totalna bzdura.moj Kuba rowniez miewal czkawki co czasem doprowadzalo mnie do szalu bo najczesciej mial je w srodku nocy i przez podskakujacy brzuch nie dalo sie spac;)heheh

reklama
Dziewczyny, dzięki! Uspokoiłyście mnie, bo młoda naprawdę szaleje z tymi czkawkami na maksa :-). Jysty! Ty jeszcze nie na porodówce? Trzymam kciuki Kochana za Ciebie!:-)

Aha chciałam się Was jeszcze zapytać, czy do wanienki się takie coś przyda:
Tega Baby, Materacyk do kąpieli Maxi, zielony - Tega - Świat niemowlaka - sklep internetowy Smyk.com
moja bratowa to używała, żeby się dziecko nie ślizgało, ale to podobno szybko zarazki w to wchodzą. Co zamiast?
Aha, jakie kosmetyki do szpitala dla dziecka? Mokre chusteczki, pieluchy to wiem, ale słyszałam jeszcze że krem na odparzenia, i dla siebie krem do brodawek?
Coś polecacie czy się tym nie przejmować, i posłać męża w razie czego do apteki?
K.

Coś mi się dziecko nie pcha na świat:-) We wtorek w dniu terminu wizyta u lekarza. Na razie coś nic nie zapowiada porodu. Mam nadzieję, że w tym tygodniu wyląduje na porodówce:) Bardzo bym chciała.

katalka mój synuś przez oststni miesiąc ciązy codziennie wieczorem miał czkawkę - a że na koniec ciąży był mniej ruchliwy to wiedziałam ze wszystko z nim ok :) nie ma się czym przejmować to u dzieci normalne - mój teraz jak już jest z nami to tez miewa czkawki :) ale położne mi powiedziały że dziecku to nie przeszkadza:) i nie czytaj za dużo bo zwariujesz nie wszystkie wpisy w internecie to prawda a po co się denerwować , życzę spokojnych dni do rozwiązania :)

katalka do szpitala nie słyszałam aby był potrzebny krem do pielęgnowania pupy noworodka , ale na brodawki polecam bepanthen- rewelacyjny - mi się przydał i był skuteczny - smarowałam gdy tylko brodawki się zaczerwieniły po karmieniu i pomógł. A co do materacyka do kąpieli - ja uważam ze to zbędny wydatek , i tak na początku tzryma się dziecko na ręku i myje powoli rączką i pieluszką tetrową . Ja nie kupiłam i nie czuję braku gąbki - a patrząc higienicznie to na takiej gąbce zbiera się bardzo dużo zarazków i innych brzydactw.

Coś mi się dziecko nie pcha na świat:-) We wtorek w dniu terminu wizyta u lekarza. Na razie coś nic nie zapowiada porodu. Mam nadzieję, że w tym tygodniu wyląduje na porodówce:) Bardzo bym chciała.

Hih, 3mam zatem kciuki za pomyślne rozwiązanie. Może ze mna też nie będzie tak szybko....lekarka mi powiedziała, że jak w 38 będzie duża, to poród wywołamy, żeby już bardziej nie rosła w brzuchu :-) Kurcze, a ja panika, torbę pakuję i boję się że nie zdąże z ostatnim badaniem na posiew....mam nadzieję, że jednak wszystko przygotuję na czas...:-)

Katalka - potwierdzam słowa Rudacool - bepanthen do szpitala - bedzie potrzebny raczej na pewno :sorry:(potem możesz też dziecku nim pupe smarować, bo Sudokerm to tylko, jak już się coś niedobrego ze skórą zacznie dziać). No i u nas też do wanienki była tetra. Żadnych gąbek, myjek i innych materacyków nie używaliśmy - dla mnie zbędny wydatek.

justys21- im bliżej terminu tym bardziej się czeka , życzę Ci abyś urodziła w terminie - polecam na przyśpieszenia głaskanie brzuszka i specery ( takie rady dostałam od lekarza w szpitalu ) powodzenia - pochwal się później

reklama
Owszem czekam i czekam...:) chciałabym żeby to jednak nastąpiło w tym tygodniu:)
Tak jak mówiłam do malucha żeby poczekał do stycznia, tak chyba przedobrzyłam, bo nie spieszy mu się do nas;-) Boję się strasznie dziewczyny. Dzisiaj miewam lekkie pobolewanie podbrzusza i pleców tępy ból. Więc może to tuż, tuż.
Katalka to i tak masz jeszcze miesiąc do dzidzi, duuużo czasu:-)

Do góry