Ainhoa przepowiadające mogą być już od 30 tyg. Ja też miałam. Już nie raz jak chodziłam na wizyty w grudniu co tydzień, to torbę zostawiałam w przedpokoju, bo już tak mnie bolało w nocy, że myślałam i byłam pewna, że do już..Są jeszcze skurcze Braxtona-Hiksa od 25 tyg. przepowiadające i ja właśnie od 26 tyg. jakoś czułam je dosadnie.
Posłodzić herbatę przed porodem, a moja mama mówiła, że pakowała w siebie gorzką czekoladę. potrzeba organizmowi duuużo energii
Net-ka ja nie pozwalam Szymkowi bawić się w nocy, nie zwracam (aczkolwiek udaję) że śpię. I po jakimś czasie jak nie zajęczy, to obraca się i śpi. Ale dzisiaj diabełek obudził się i położył na brzuszek (spał ze mną) a ja odwróciłam się od niego, a on pełzł do mnie i zaczął mi rękę ssać
No i jak zobaczył, że nie reaguję to płakać zaczął. Aż mi szkoda się go zrobiło..
A swoją drogę chyba przeoczyłam/zapomniałam dlaczego miałaś cesarkę?
Martusia ja pierwsze miesiące prałam w swoim proszku ( Ariel) ale moje dziecię ze względu na alergię przeszłam na dzidziusia. Pierwsze ubranka fakt wyprałam dla noworodka w lovelli, potem olewałam. A teraz do dzidziusia dodaję swojego proszku troszkę, bo te proszki są hipoalergiczne, ale słabo zbierają zabrudzenia. Pamiętam jak położna mi w szpitalu powiedziała, że młode mamy stosują proszki dla najmłodszych, a potem dzieci mają problemy ze skórą, że poszła dziwaczna moda na te proszki. U nas niestety trzeba się dostosować do dzidziusiowych proszków. Ale pościel piorę w zwykłym już.
Katalka super, że Florka załapała
) A swoją drogą odstawiasz ją od piersi jak wracasz do pracy? Poszukaj innych smoczków. Szymon nie zalewa się smoczkami z campol Babies. Są 0-6 m, a miałam i TT i lovi to leciało aż się krztusił.