reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piersi w ciąży

Angelika24l

Zaciekawiona BB
Może to troszke dziwne ze o tym pisze,ale jestem w 5 miesiąca ciąży i dziwi mnie fakt ze moje piersi wogole się nie powiększają:-)przed ciązą nosiałam roz 75A i w dalszym ciągu mam ten sam roz,z tego co mi wiadomo to piersi rosną w ciąży i to nie ktorym kobietom sporo!znam dziewczyne co miala malutkie a w ciąży?uzyskała roz C!Czy ktoraś z Was miała lu ma podobną sytuacje?:-D

reklama
Na to nie ma reguły, jednym więcej urośnie u innych mniej-może u Ciebie też się powiększyło ale w nieznacznym stopniu i możesz tego nie widzieć.Za to jak urodzisz i będzięsz karmić to napewno Twoje piersi będą większe bo wypełnią się mlekiem:)

Niestety ale tak jak napisała Nina nie zawsze w ciąży piersi rosną znacznie, niekiedy jest to ledwo widoczna zmiana.
Wiem sama po sobie, przed ciążą nosiłam małe B 70, teraz jedyne co się u mnie zmieniło to obwód i to że piersi stały się pełniejsze, w staniku C bym się utopiła niestety, za to np mojej szwagierce urosły chyba trzy krotnie, i to już w 3 mc, teraz niestety narzeka na nie bo stały się obwisłe i po prostu brzydkie.
To prawda że podczas karmienia piersi również się powiększają, gromadzi się w nich mleko ale też trzeba o nie dbać bo można się nabawić rozstępów, generalnie to sprawa indywidualna ale ja całe życie marzyłam o dużych ładnych piersiach i nawet ciąża mi nie pomogła:zawstydzona/y:

;)ja tez myslałam ze mi urosną.Moja mam zawsze mi mowila zobaczysz bedziesz w ciazy to bedziesz miała duze piersi:)a tu jak byly male tak są.Oczywiscie nie jest to dla mnie az tak istotne;)ale nie ukrywam ze się zdiwilam hehe.

A ja z 75B skoczyłam na 80D, do karmienia zaś kupiłam staniki o rozmiarze 75E z założeniem, że obwód się zmniejszy, a miseczka się powiększy (mam lekki luz)

i wiecie co? Niby ten biust ładny, taki pełny... ale strasznie mnie wkurza:wściekła/y:

no bo jak się nachylam (nago) to biust dotyka mojego ogromnego brzucha i jest to uczucie bardzo niekomfortowe. Już od połowy ciąży zakładam na noc tzw.staniki bezszwowe.
Mało tego, to mam teraz hopla na punkcie dbałości o biust i mocno inwestuję w nowe staniki, żeby tylko nie mieć zwisów po ciąży...:baffled:

Tak wiec nie ma co ubolewać, że cycek nie urósł w ciąży... może to lepiej...;-)

Wedlug mnie to piersi rosna,jezeli rosniemy tez MY :-)
A jezeli kobieta w ciazy przytyje tylko tyle co brzuch i dziecko to z jakiej racji maja piersi rosnac?? wtedy to dopiero po porodzie robia sie balony...wiadomo.
Ja tam z 80 C skoczylam na 85 D...a przytylam 15 kilo...flaczkow nie mam,moze dlatego,ze powiekszyly sie nieznacznie.A po drugie do 'flaczkow' nie przyczynia sie tylko ciaza,ale karmienie piersia rowniez.

Ja jestem w 32 tyg ciąży i u mnie bez zmian, 75 A, może obwód się troszke powiększył ale piersiatka pozostały takie same maluśkie. Z tego co piszecie to jednyny plus że nie musze się martwić że będę miała zwisy;-) ale mogłyby być troszkę większe:-) wystarczy że brzuch przeszkadza przy schylaniu;-)

Wedlug mnie to piersi rosna,jezeli rosniemy tez MY :-)
A jezeli kobieta w ciazy przytyje tylko tyle co brzuch i dziecko to z jakiej racji maja piersi rosnac?? wtedy to dopiero po porodzie robia sie balony...wiadomo.
Ja tam z 80 C skoczylam na 85 D...a przytylam 15 kilo...flaczkow nie mam,moze dlatego,ze powiekszyly sie nieznacznie.A po drugie do 'flaczkow' nie przyczynia sie tylko ciaza,ale karmienie piersia rowniez.

Powiem wrecz ze tylko karmienie, u mnie po 3 dzieciach katastrofa. takze lepiej miec mniejsze

Angela - mi przy Karoli nic nie przybyło do mojego 80A/B teraz też mam taki rozmiar i raczej się nic nie zmieni a mleka przy Karoli miałam jak dla trojaczków :-D Za to po porodzie miałam na sali dziewczynę której z B zrobiło się E a miała za mało mleka i musiała zacząć dokarmiać :-p tak więc reguły nie ma a najważniejsze to żeby po porodzie się nie stresować bo to hamuje produkcję mleka :tak:

reklama
Sol miło czytać że nie ma się czym martwić, już wrzucam na luz i oby dzidziusiowi nie zabrakło mleczka z moich cytrynek.;-)

Do góry