reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piersi - ból,siara,a może butelka

Też mi się wydaje, że taka silikonowa osłonka piersi odbiera maluchowi przyjemność ssania, co by nie powiedzieć nie ma to jak sutek mamusi a nie jakiś silikon. ;) ;D Moja siostra stosowała te osłonki jak juz nie miała wyjścia bo jak mały miał już ząbki to konkretnie ją podgryzał ;) ;D

reklama
Też nie słyszałam dobrych rzeczy o tych silikonowych osłonkach. Przede wszystkim to brodawki pękają najbardziej na skutek nieprawidłowego przystawiania do piersi malucha, a te osłonki nigdy nie nauczą go łapać prawidłowo brodawkę.

Renee inaczej na to popatrzysz jak będziesz z bólu płakać bo mała np nie będzie umiała pić ja trzeba. Ja Widziałam jak moje koleżanki cierpiały z tego powodu i nie życzę ;) ja bedę ch używać , a jest to taki sam silikon jak smoczek z butelki ;)

Mysiu pamiętaj,że nie każdej kobiecie pękają brodaweczki :p i nie kupuj teraz tych nakładek,tylko jak beda potrzebne.Niby to nie jest drogie,ale po co ma potem leżeć.Ja kupiłam bo pani w sklepie radziła,a potem położna powiedziała żem głupia ;D

mycha12 pisze:
Renee inaczej na to popatrzysz jak będziesz z bólu płakać bo mała np nie będzie umiała pić ja trzeba. Ja Widziałam jak moje koleżanki cierpiały z tego powodu i nie życzę ;) ja bedę ch używać , a jest to taki sam silikon jak smoczek z butelki ;)

Mycha, jak sama mówisz "jak mała nie będzie umiała pić jak trzeba" ;), jak nie będzie umiała pić, to osłonki może pomogą Tobie ale małej nie bardzo, bo sie będzie denerwować, że nic nie leci i bedzie głodna, a skoro tak to prościej bedzie odciągnąć pokarm i dać małej z butelki. ;)
Tak mi sie wydaje, poza tym mam nadzieję, że położne w szpitalu pokażą mi jak przystawiać dziecko do piersi żeby prawidłowo chwytało brodawkę i wszystko będzie o.k. :)

A ja już nie wiem, dalej w piersiach nic nie czuję ani nic z nich nie leci. Jutro zapytam gina czy to nie jakaś zła wróżba.

Margolis jaka wróżba? 8)
U mnie też przestało się pojawiać,i wczoraj jak popatrzyłam na te moje małe cyśki to się zastanawiałam czy ja będę karmić,ale BĘDĘ!!! ;)

reklama
Kurcze a z moich cycuchów to się leje ! w dzień i w nocy .Rano wstaję i cała koszulka poplamiona.W ciągu dnia noszę już stanik z wkładkami , bo inaczej mam plamy na bluzkach.Ostatnio byłam w sklepie i był obciach ::)

Do góry