reklama
Polecam kompresy na brodawki z MultiMam. Dziecko nie ma plesniawek w buzi? Moze to grzybica? Wtedy czesto mama jest zarazona i dziecko ma wlasnie plesniawki. Dlatego tez nie stosuje sie raczej Maltanu, bo on ma w skladzie glukoze, a to pozywka dla grzybow.
Ja polecam muszle Medela, dzięki nim sutki nie ocierały się o stanik i miały szanse na wygojenie podczas przerw między karmieniami. Smarowałam lanoliną marki Lansinoh. Niestety ale musisz ograniczyć karmienie, żeby się nieco zregenerować.
Mamafasolki
Fanka BB :)
Polecam wizytę u doradcy laktacyjnego - dziecko rośnie, być może trzeba skorygować przystawienie.
I nie dawaj teraz butli, smoczka etc. To nie ten czas... A z czego mała pije wodę? Bo być może trzeba najpierw iść z nią do neurologopedy jeśli ma trudności w pokarmach różnej konsystencji...
I nie dawaj teraz butli, smoczka etc. To nie ten czas... A z czego mała pije wodę? Bo być może trzeba najpierw iść z nią do neurologopedy jeśli ma trudności w pokarmach różnej konsystencji...
Papillonek1980
Zamiast dawać mleko modyfikowane w butli zrobiłabym kaszkę i dawała łyżeczką. Na podobnej zasadzie co obiadki i deserki.
@Rossi1987 rocznika, to już nie z butelki, a z łyżeczki, czy kubeczka. Takie dziecko możesz karmić swoim odciaganym jeśli dasz radę przystawić piersi do laktatora. Nie musisz schodzić na mm. Tylko podawaj z kubeczka. Niech mała się uczy. A ty jak najprędzej do lekarza. Tak jak dziewczyny mówią, to może być grzybica. Mnie pomagała lanolina ziaji, ale piersi nie były madlazone. Przy nadkazeniach miałam robiona apteczna maść z antybiotykiem i środkiem przeciwgrzybiczym. To pomagało bardzo
Aro12
Aktywna w BB
Również polecam kompresy MultiMam. Mi przyniosły szybką ulgę, gdy dziecko ugryzło i zrobiło mega ranę. Karmienie, aż było niemożliwe - tak ogromny ból i ciągle podrażnianie rany, która przez to nie chciała się wogole goić. Już po pierwszym zastosowaniu gigantyczna ulga.Polecam kompresy na brodawki z MultiMam. Dziecko nie ma plesniawek w buzi? Moze to grzybica? Wtedy czesto mama jest zarazona i dziecko ma wlasnie plesniawki. Dlatego tez nie stosuje sie raczej Maltanu, bo on ma w skladzie glukoze, a to pozywka dla grzybow.
Elencza
Ja także jestem mamą rocznej córki, na szczęście podgryza tylko jak zasypia, bo się zapomina.. Ale gdybym miała rany na sutkach to bym odstawila i dawała mleko w produktach jedzeniowych (choćby ryż na mleku, jogurty, kaszka na mleku). Butelki nie podawaj, za duże dziecko. Kubeczek albo łyżeczka. I do lekarza pomykaj!
U mnie potwierdziła się grzybica... Do karmienia piersią już nie powrócę, wiele prób karmienia butelką podjęłam i w końcu się udało. Aczkolwiek małej żadne mleko modyfikowane nie podeszło, jesteśmy na kaszkach.Daj znać, czy pomogło ... Mój 9 miesięczny synek też masakrycznie zaczął mnie gryźć... Od 3 miesięcy próbuje go przekonać do butelki i lipa
reklama
Aksamitka28
Walczę dalej....czasami napije się wody z butelki i koniec. Kaszki na mm nie chce ani z owocami, ani samej ani do picia, ani łyżeczką....pluje dalej jak widzi próbujemy picia ze słomki, z kubka 360, kubeczka diody, kubeczka b-box z łyżeczki wodę wypije ale mm jak się zapomni.... Także jestem w czarnej dziurzeU mnie potwierdziła się grzybica... Do karmienia piersią już nie powrócę, wiele prób karmienia butelką podjęłam i w końcu się udało. Aczkolwiek małej żadne mleko modyfikowane nie podeszło, jesteśmy na kaszkach.
Podziel się: