reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluszki - jakie polecacie?

U

Użytkownik Usunięty

Gość
Jest tyle pieluszek do wyboru na rynku, że nie wiem jakie kupić na początek - gdzieś czytałam że pampersy pachną chemią, Happy są za sztywne :( jakie polecacie, jakie odradzacie?

reklama
Ja też jestem na etapie poznawania rynku, a bardziej poznawania opinii doświadczonych mam. Waham się póki co między DADĄ z Biedronki rozm.2 a Pampers Premium Care też 2.I myslę, że kupię paczuszkę tych i paczuszkę tych. I będę brzydko mówiąc-eksperymentować.

Niestety chyba jedynym sposobem jest eksperymentowanie. Dla mnie Happy były za grube, huggies za sztywne... a Dada jak dla mnie super, chyba najbardziej podobne do Pampersów, ale uczulały Szymona, więc jedyne jakie u nas się sprawdziły to Pampers.
Podobnie jest z chusteczkami, kosmetykami itp- trzeba wybróbowac i sprawdzić, które najbardziej odpowiadają nam i przede wszystkim maluchowi.

u nas sprawdzaja sie DADA I GAGA na typowe PAMPERS Rafał jest uczulony.
Na początku ciąży tez myslałam jakie bedą idealne i wybrałam wymienione powyzej i nie sa zbyt drogie jak PAMPERS

A ja po przetestowaniu wszystkich prawie,jakie sa na rynku (chyba tylko jeszcze Happy nie miałam),wybrałam Rossmanowskie Babydream.
Bardzo chłonne.Nie mają tyle "chemii",co Pampersy.A dla noworodków i malutkich niemowlaczków idealne,bo mają tę "siateczkę" -"plaster miodu"wewnątrz,specjalnie do rzadkich kupek.Jakiś czas temu używałam na zmianę z Pampersami,ale te ostatnie śa ok...do pierwszego siku:dry:.Wtedy te "kuleczki" od razu opadaja w dół,tworząc "tobół" między nóżkami dziecka.I o ile w przypadku niemowlaczków to nie ma większego znaczenia,to jak dziecko chodzi,to już inna sprawa.A Babydream mają więcej wkładu celulozowego,a mniej chemii,więc ta wilgoc w nich naprawdę równomiernie się rozkłada.
no i włóknina wewnątrz wydaje mi się bardziej "sucha" po zmoczeniu pieluszki,niż w innych,które wypróbowywałam- Huggies,Dada,Gaga.

Ja też wypróbowałam sporo pieluch i u mnie najlepiej sprawdziły się Pampersy. Jak mała się urodziła używałam Premium Care, potem Active Baby. W niektórych sklepach są promocje co jakiś czas, więc staram się wtedy kupować jak są tańsze. Używam też nieraz Dady z Biedronki, ale nie zakładam ich na noc i na dwór i mała nie może ich mieć za długo na pupie bo dostaje zaczerwienienia.
Jeszcze dla świeżych mam taka rada, że gdy dziecko zrobi kupkę to najlepiej umyć w miseczce niż trzeć chusteczkami :tak:

podobno wszystkie pieluchy maja folię. Z tą różnicą że w jednych ta folia jest powlekana coś a la papier a w innych nie...:eek:
Ja wybrałam wielorazowe:-)

reklama
Witajcie.Ja np.wiele złych opinii słyszałam na temat huggiesów,mnie pasują,nie przeciekają,nie uczulają.Pampersy zarówno premium jak i active baby bardzo mojego synka uczulają.Testowaliśmy już wiele pieluch(jako,ze mieszkam zagranicą) i zawsze wracamy do huggiesów.Tak samo jeśli chodzi o husteczki nawilżane,jedne uczulają,inne za suche.Huggiesy i w tym przypadku dla mnie się sprawdzają.Zawsze oczywiście staram się wyłapywać promocje.

Do góry