reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluszki - jakie polecacie?

U

Użytkownik Usunięty

Gość
Jest tyle pieluszek do wyboru na rynku, że nie wiem jakie kupić na początek - gdzieś czytałam że pampersy pachną chemią, Happy są za sztywne :( jakie polecacie, jakie odradzacie?

reklama
Ja też jestem na etapie poznawania rynku, a bardziej poznawania opinii doświadczonych mam. Waham się póki co między DADĄ z Biedronki rozm.2 a Pampers Premium Care też 2.I myslę, że kupię paczuszkę tych i paczuszkę tych. I będę brzydko mówiąc-eksperymentować.

Niestety chyba jedynym sposobem jest eksperymentowanie. Dla mnie Happy były za grube, huggies za sztywne... a Dada jak dla mnie super, chyba najbardziej podobne do Pampersów, ale uczulały Szymona, więc jedyne jakie u nas się sprawdziły to Pampers.
Podobnie jest z chusteczkami, kosmetykami itp- trzeba wybróbowac i sprawdzić, które najbardziej odpowiadają nam i przede wszystkim maluchowi.

u nas sprawdzaja sie DADA I GAGA na typowe PAMPERS Rafał jest uczulony.
Na początku ciąży tez myslałam jakie bedą idealne i wybrałam wymienione powyzej i nie sa zbyt drogie jak PAMPERS

A ja po przetestowaniu wszystkich prawie,jakie sa na rynku (chyba tylko jeszcze Happy nie miałam),wybrałam Rossmanowskie Babydream.
Bardzo chłonne.Nie mają tyle "chemii",co Pampersy.A dla noworodków i malutkich niemowlaczków idealne,bo mają tę "siateczkę" -"plaster miodu"wewnątrz,specjalnie do rzadkich kupek.Jakiś czas temu używałam na zmianę z Pampersami,ale te ostatnie śa ok...do pierwszego siku:dry:.Wtedy te "kuleczki" od razu opadaja w dół,tworząc "tobół" między nóżkami dziecka.I o ile w przypadku niemowlaczków to nie ma większego znaczenia,to jak dziecko chodzi,to już inna sprawa.A Babydream mają więcej wkładu celulozowego,a mniej chemii,więc ta wilgoc w nich naprawdę równomiernie się rozkłada.
no i włóknina wewnątrz wydaje mi się bardziej "sucha" po zmoczeniu pieluszki,niż w innych,które wypróbowywałam- Huggies,Dada,Gaga.

Ja też wypróbowałam sporo pieluch i u mnie najlepiej sprawdziły się Pampersy. Jak mała się urodziła używałam Premium Care, potem Active Baby. W niektórych sklepach są promocje co jakiś czas, więc staram się wtedy kupować jak są tańsze. Używam też nieraz Dady z Biedronki, ale nie zakładam ich na noc i na dwór i mała nie może ich mieć za długo na pupie bo dostaje zaczerwienienia.
Jeszcze dla świeżych mam taka rada, że gdy dziecko zrobi kupkę to najlepiej umyć w miseczce niż trzeć chusteczkami :tak:

podobno wszystkie pieluchy maja folię. Z tą różnicą że w jednych ta folia jest powlekana coś a la papier a w innych nie...:eek:
Ja wybrałam wielorazowe:-)

reklama
Witajcie.Ja np.wiele złych opinii słyszałam na temat huggiesów,mnie pasują,nie przeciekają,nie uczulają.Pampersy zarówno premium jak i active baby bardzo mojego synka uczulają.Testowaliśmy już wiele pieluch(jako,ze mieszkam zagranicą) i zawsze wracamy do huggiesów.Tak samo jeśli chodzi o husteczki nawilżane,jedne uczulają,inne za suche.Huggiesy i w tym przypadku dla mnie się sprawdzają.Zawsze oczywiście staram się wyłapywać promocje.

Do góry