reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluszki - jakie polecacie?

reklama
Hej dziewczyny :)
U nas baby dream się nie sprawdziły. Choć z przyczyn "technicznych" byłam z nich bardzo zadowolona, to niestety maluszek dostaje od nich odparzeń :(
Huggies ok, ale bez rewelacji - zdarza się, że przeciekają.
Niedługo wypróbujemy DADA :)

kerna
, mogłabyś coś więcej napisać o tych wielorazowych? Też chciałabym je wprowadzić, ale nie wiem w jakim wieku...

ja odkad maly mial 2 miesiace zaczelam uzywaz dady,ale teraz po zmianie w lutym kupilam 1 paczke tej nowszej wersji i mi strasznie nie podeszly mlody mial ciagle mokro.Wiec przeszlam na Happy 3d,sa ok,moze troche sztywne ale ok.Teraz chcialam kupic mlodemu wlasnie te pampki pojechalam do slklepu ale akurat ich nie bylo w innym byly ale po 54 zl! 54 szt(ja kupowalam po 35) wiec zajechalam do biedronki i wzielam dady.I o dziwo je ulepszyli bo nic a nic nie przeciekaja i mlody nie ma ciagle mokro.Wiec znów wracamy do dady!

U nas dobrze sprawdziły się pieluszki z tetry,ale po kilku miesiącach pupa byłą czerwona,jakby odparzona,więc zdecydowaliśmy się zmienić cna Pampersy i to był dobry ruch. Polecam właśnie te pieluszki.

Pozdrawiam AMKO dla dzieci

Ja dostałam pieluszki z Holandii firmy KRUIDVAT. To jest nazwa sieci drogerii coś takiego jak Rossmann u nas.
Pieluszki są z tych tańszych coś takiego jak u nas Babydream. Dostałam tylko 3 paczki i będzie mi bardzo szkoda jak się skończą bo są po prostu rewelacyjne. Jak dla mnie biją na głowę Pampers! Szkoda że są u nas nie do kupienia!

Ja polecam pieluchy "FITTI" z Biedronki:)
Omijałam je swego czasu szerokim łukiem, gdyż miały z wierzchu folię, ale teraz je ulepszyli i są "przewiewne" atut? w przeciwieństwie do Dady mają na pleckach gumeczkę, przy Dadzie często kupka była na pleckach przy Fitti ani razu się to nie zdarzyło-jeden minus mają przylepce a nie rzepy ale w gruncie rzeczy to nie przeszkadza.
Ja jestem z nich zadowolona, Dada często po nocy np.się "dziurawiły"i mały był cały w tych granulkach ze środka, ten żel się wysypywał no i ta kupa na plecach....:)))))))

My przeszliśmy bardzo długą drogę zanim znaleźliśmy produkt najlepszy dla nas.
Najpierw były Pampersy, potem syn uczulił się na nie, a na jego pupie była swędząca wysypka.
Potem Huggies, nie lubię ich.
Lidlowe były dość sztywne, ale nie miały wkładu żelowego i nie uczulały smyka.
Następnie Dada. Ładne, kolorowe małpki, pielucha bardzo w dotyku i wyglądzie przypomina Pampersa. Synkowi nie pasowały, non stop się za nią ciągnął i krzyczał: ‘nie, nie’. Być może uwierały, być może swędziała skóra?
Powrót do Lidlowych. Jednakże zostały zmienione. Teraz są bardziej miękkie, oddychające i mają żelową wkładkę. Po kilku dniach u synka zaczerwienił się siusiak.
Teraz syn ma prawie 2 latka i uczy się korzystać z nocnika. Całe dnie biega bez pieluszki. Zakładamy ją tylko na noc. Pampers Sleep&Play. Drażni mnie to, że nie ma gumki na plecach. Ale nawet przy dużym siku nic nie przecieka i nie ma żadnych uczuleń.

Szukając idealnej pieluchy można przejrzeć ranking produktów dla dzieci i rodziców. Jednakże zawsze należy mieć na uwadze, że wybór pieluchy to bardzo indywidualna sprawa.

reklama
my od paczatku uzywalismy pampersa

jak mała skonczyla 1 rok kupiliesmy paczke dady z biedronki na probe

mała dostała takiego uczulenia ze leczylismy ja 3 tyg (w zime moze i sie nadaja ale jak przyjdzie lato i cieplej jest to masakra )

raz kupilismy pampersa te pomaranczowe slipe end play cena niska bo ok 30 zł ale jak dla nas tragedia

nie maja rozciagliwych boczkow a nasze dziecko to bardzo zywe dziecko wiec prawie cała paczke oddalismy znajomym

dla nas tylko pampersa sie sprawdziły ale niestety cena teraz kosztuja ok 65 zł w realu

a nasze dziecko jak na złosc dalej "wali " w pampersy tylko szkoda ze te najdrozsze :-(

Do góry