Moje pieluszki to lulajbaby pieluszki MINKY polarkowe - - Nosidełka dla dzieci - LulajBaby.com - szeroki asortyment, pieluchy wielorazowe, foteliki do karmienia, ręczniki z haftem, sprawdź naszą ofertęAs a jakiej firmy masz te pieluszki?
Ja zaczęłam tak pieluchować dopiero przy drugim dziecku i dopiero jak mała skończyła 9 miesięcy. Żałuję, że tak późno. Może też dlatego żal mi wydać kasę na bardzo drogie pieluchy. Kupiłam najpierw dwie na allegro firmy COOLABABY i niestety porażka. Strasznie przeciekają między nóżkami - bo między nóżkami zawsze pozostaje wolna przestrzeń - nawet jak zapnę małą w wersji dla noworodka (mała waży już 9 kg!). Kupiłam jeszcze pieluszkę BAMBAS i jest o niebo lepsza - ale odciska się między nóżkami i na pleckach. Czekam na dostawę kolejnej pieluszki (też taniej) i wkładów bambusowych. Zobaczymy. Podobno najlepsze są wkłady z konopi ale ich nie ma na allegro.
Czuję, że skończę na tych 4 pieluszkach - będę miała do tego 17 wkładów (pieluszki można używać na 2-3 zmiany wkładu-i ja jeszcze wkładam dwa wkłady z mikrofibry na jeden raz, bo jeden wkład to u nas za mało).
Kusi mnie jeszcze jakaś pieluszka lepszej jakości, ale nie mam kasy na eksperymentowanie, chciałabym mieć gwarancję, że pieluszka na pewno nie przeleci. Słyszałam, że SIO są bardzo dobre. No ale znowu ile gadżetów trzeba do tego dokupić....
Do prania mam płyn ekologiczny i dodaję nappy fresh 1 łyżeczkę od herbatyReniuszek to masz super pokaźny zestaw!!!!!!!!! WOW! Masz jakąś ulubioną pieluszkę?
Ja na razie mam tylko 2x COOLABABY monokolor (niestety....) i 1xBAMBAS PUL MINKEE (ze ŚWIATA PIELUCH). Czekam na 1x BABYLAND. Do tego będę miała z BABYLANDU wkłady bambusowe 5 warstwowe - zobaczymy jak one dadzą radę.
Na noc używam pampersów - ponieważ przygodę z wielorazówkami zaczęłam właśnie od COOLABABY i tak mnie to zniechęciło, że nie odważyłabym sobie psuć nocki ciągłym przebieraniem mokrych ciuszków.
Jeśli będę jednak zadowolona po otrzymaniu BABYLANDU to może coś dokupię, żeby prać co 3 dni. Na razie do pralki idą od razu wkłady, a kieszonki suszę i używam do 3 razy. Kieszonkę łatwiej też przeprać ręcznie, bo szybko schnie.
Mam w domu mnóstwo pieluszek tetrowych i myślałam, żeby dokupić do nich po prostu otulacz - ale ja mam chyba te mniej chłonne tetry (bo pewnie wybielane) i nie wiem czy to się sprawdzi. No i dzidzia będzie czuła mokro
Mam jeszcze pytanie - czy używasz jakiś środków antybakteryjnych do prania? Ja po prostu piorę w małej ilości zwykłego proszku do prania (dziecięcego proszku już nie używam) - mam też w pralce ekologiczne kule do prania (ale one bardzo słabo piorą). Nie wiem czy zwykły proszek w niewielkiej ilości wystarczy...
Nieraz też piorę w Jelpie z olejkiem eterycznym ,bo są antyseptyczne i śmiało zastępują nappy fresh...
Jak to suszysz kieszonki?lil_maja - jeśli mogę się wtrącić, to ja mam dokładnie te dwa rodzaje, których wrzuciłaś linki. Generalnie jestem zadowolona, jak na razie tylko jedna wpadka z przemoczonym ubrankiem. Oba rodzaje są wg mnie dobrej jakości. Właśnie domówiłam sobie kolejne minkee z tej właśnie aukcji.
Ja na razie nie myślę o otulaczach bo to jednak wyższa szkołą jazdy, zwłaszcza jeśli eMek miałby przewijać. A na noc już dwa razy miałam zwykłą kieszonke z jednym wkładem i jest ok, a rzadko przewijam w nocy, najczęściej dopiero nad ranem przy karmieniu.
reniuszek - kolekcję masz niezłą, pozazdrościć, no ale też dłuższy staż
a powiedzcie czy używacie bibułek na wierzch w celu ochrony przed kupskami? Ja jakoś nie jestem przekonana, bo to się przykleja do pupy i kiepsko przewodzi wilgoć i chyba z tego zrezygnuję. No i czym dopieracie ewentualne zabrudzenia, bo Mała już mi dwa razy zrobiła niespodziankę.
Takie mokre przesikane?
Wolno używać kieszonki ,kilka razy ,ale nie suszyć ich ,tylko od razu wkłady zmieniać.
Przynajmniej mnie tak uczono...
Najlepiej od razu wywalić kupkę z pieluszki i pieluchę pod prysznic z duzym i silnym strumieniem wody.Zwykle to dopiera w 100% na naszym etapie kupek czyli pierwsze zupki i deserki ...
Aha -koniecznie pod zimną wodą ;-)
Też używam sody do wybielania ,ale nie do każdego prania .ja nie uzywam papierkow bo maksio juz nie robi kupy w pieluche .... jak jest kupa to wylapuje na papierowy reczniczek i do kibelka :-)
a z dopieraniem niespodzianek to wiem ze trzeba namoczyc to co zabrudzone w zimnej wodzie po takim namoczeniu do praleczki z reszta cos antybakteryjnego do prania i super jest
co do zachowania bialosci fajna jest soda
pochwale sie z czesci tego co mamy
Zobacz załącznik 482960
Fajny zestaw
Ja mam 21 sztuk z tych wzorków .
pieluszki MINKY polarkowe - - Nosidełka dla dzieci - LulajBaby.com - szeroki asortyment, pieluchy wielorazowe, foteliki do karmienia, ręczniki z haftem, sprawdź naszą ofertę
Ostatnia edycja: