reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy wielorazowe

Przymierzam się do pieluchowania wielorazowego, z ciężkim sercem, obawiam się wielu rzeczy, ale warto chyba spróbować. Póki co mam zakupione 3 kieszonki i kilka wkładów. Jeszcze z 20 kieszonek i dwa razy tyle wkładów i mogę być spokojna :)

reklama
Mam nadzieje że jeszcze ktoś tu zagląda?? Zaczęłam kupować pieluszki wielorazowe i jako pierwsze kupiłam baby land i są bardzo fajne i mam pytanko czy możecie jeszcze jakieś polecić z tych tańszych??

Ja bardzo lubię Bambams i Lulajbaby - kieszonki, wkłady mam tylko te pierwsze i są kiepskie, lepiej zainwestować w firmówki. U nas najlepiej się sprawdzają bambusowe, bo są cienkie, a zarazem bardzo chłonne. Tylko, że one raczej dla noworodka będą za wielkie, zwłaszcza w kroku.

Dla noworodka to są na pewno za duże :) Na pierwsze 2-3 tygodnie mam zamiar jednorazówki stosować a dopiero później wielo.
A powiedzcie mi te wkłady bambusowo węlowe są dobre? Bo mam 4 jako gratis dostałam i bardzo fajne są w dotyku:)

Szanowne Panie specjalistki od pieluchowania :)

Tatuś 3 miesięcznego chłopca potrzebuje Waszej rady :)

Chcieliśmy spróbować wielorazówek i po zaczerpnięciu trochę wiedzy z internetów udaliśmy się do sklepu żeby kupić coś na testy.

Poradzono nam kieszonki, więc zakupiliśmy dwie Bambams i cztery wkłady z mikrofibry.
Za dużo nie potestowaliśmy, bo wiadomo że dwie to w 3h są mokre, ale jedno co mi się trochę nie podoba to fakt, że mały ma w nich pupę jak Pani Wiesia z warzywniaka ;) Z jednym wkładem to jeszcze ujdzie, ale z dwoma to już słabo. Żona przez to kręci nosem na te wielorazówki i boję się, że temat upadnie.

Co zrobić? Są może jakieś mniejsze modele? Czy poczekać mimo wszystko aż mały trochę podrośnie?

Pozdrawiam

w wielorazowych zawsze będzie pupa większa niż w jednorazówkach, niestety trzeba się przyzwyczaić
ja bym żonę postraszyła, że po jednorazówkach może być problem z wnukami ;-)
a pieluchy są w różnych rozmiarach, może faktycznie macie za duże

ja poczekałam aż kikut pępowiny odpadnie i się wygoi i wtedy przeszłam na wielorazówki, zajęlo to 5 tygodni [nie wiem czemu aż tyle]

reklama
Bambamsy należą do pieluch generalnie szerokich w kroku. Z trochę droższych, ale polskich polecam KoKoSi, są wąskie i można do nich kupić wkłady bambusowe, które są zdecydowanie cieńsze od mikrofibry. Zeby było taniej zawsze można patrzeć na allegro za używkami, albo na bazarku na forum chusty.info

Do góry