reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

My póki co na pampersach. Siku na plecach ciągle sie zdarza, myślałam, ze to kwestia ułożenia siusiaka a nie wina pieluszki.
Używaliśmy też Dady Biedronkowej i jak dla mnie to była katastrofa. Ciągle się zbijały, jakoś tak źle leżały, krępowały ruchy i przede wszystkim młody dostał na nie uczulenie. Nie tylko tam gdzie wkład jest ale wszędzie gdzie sięgała pieluszka.

Dominikowi w dzień nie przeszkadza, ze ma już nasikane w pieluszkę - ale w nocy przez sen kwęka ( niestety to nie jest zsynchronizowane z porą karmienia:-(), zmieniam mu pieluchę i przestaje.

reklama
iwonka ja kupiłam Pampersy i co kupę wszystko do przebrania i młoda do kąpieli bo u nas kupa jak "woda" i bardzo dużo. Mnóstwo rzeczy do prania... A te TESCO fioletowe nawet gumeczki z tyłu mają :) i pamiętam że jak wiktor był mały tez je kupowałam...
Polecam, "3" maja 68szt. i cena 29,99zł

minka12 wypróbuję te pieluchy z tesco. Właśnie dziś otwierają w Opolu nową galerię handlową - Tesco, więc jutro kupię. I dam znać. Ja byłam zawsze zadowolona z pampersów a używam ich ponad półtora roku przy kubusiu, więc jeśli trafi się coś tańszego i dobrego to dlaczego nie. Przecież zawsze to 10 zł mniej:tak:

U nas chyba pampersy sie bardziej sprawdzaja.Aktualnie mamy otwarta paczke pampersow i huggisow i co przewijanie uzywam ich na przemian raz jedna raz druga firma.Huggisy bardziej ja uciskaja tymi falbankami przy udach.Ale ta gumka z tylu musi byc bardzo dobra przy czestych plynnych kupkach.Moim zdaniem tez huggisy strasznie pecznieja i jednak mniej izoluja wilgoc.Jak sciagam Ani zuzytego huggisa to ma bardziej wilgotna pupke.A uzywamy ich naprzemiennie z papmkami i w rownych odstepach czasowych sa zmieniane wiec to raczej nie jest kwestia tego ze huggis byl dluzej zalozony i mocniej przesikany.
W szpitalu dostalysmy probki happy ale jeszcze nie zadazylysmy ich sprobowac.
A Dada mamy w domu bo dla psa uzywamy.Nosi ten sam rozmiar co Ania :) Wygladaja niezbyt zachecajaco wiec ich nie bedziemy probowac dla dziecka.

Ja osobiście używam Pampersów 2. właściwie od samego początku używałam 2 bo moje dziecko urodziło się z wagą ponad 3kg. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nie mamy problemów typu przeciekanie czy odparzona pupka :-) niestety jakis czas temu chciałam spróbowć Huggiesów i mała od razu dostała odparzeń :( Potem około tygodnia leczyłam ja sudocreamem ,ale lepiej dziecku zaoszczędzić cierpienia jakie jest spowodowane odparzeniem..I tak Huggiesy poszły w odstawkę i wróciliśmy do Pampersów i z całą pewnościa będę ich uzywała do końca etapu pieluszkowego :tak:

To u mnie sytuacja była odwrotna. Pupa odparzyła się straszliwie, ale nie myślałam, że to wina Pampersów. Wtedy właśnie postanowiłam wypróbować Huggies i odparzenie ładnie zeszło. Zostało mi jednak kilka sztuk Pampków, więc je chciałam wykorzystać i odparzenie znowu się pojawiło. Teraz tylko Huggiesy.

My cały czas na pampersach, dzisiaj zakupiliśmy już rozmiar 3 z elastycznymi paseczkami. Z 2jek niestety nam siku wylatuje, np. dzisiajw przychodni położyłam małą do wózka na chwilę i tak się zesikała, że cały bok mokry i materacyk wózka też w miejscu gdzie ceratki nie podłożyłam :baffled:. Cóż, wymęczymy jeszcze te pół paczki 2jek...

kerry kupiłaś pieluszki w TESCO ? Jak się u Was sprawdzają? Kiedys również używałam pieluszek z ROSSMANA ale te bordowe bo inne były z folii :-( u Julki jeszcze nie testowałam ale na pewno spróbuję ;-)

My jedziemy na Pampersach, odparzeń brak, większych wycieków też ;-)
Jedyny problem to to, że właściwie można by już przejść na rozmiar 3, a tu jeszcze półtorej paczki 2 mamy... no ale przy częstotliwości przewijania Mikołaja to kwestia tygodnia jak zuzyjemy.

Dziewczyny w REALu jest promocja i karton pampersów 3 (2*64szt) kosztuje 65zł. aha 2ki też są w tej promocji.
Wczoraj zaopatrzylismy się w 2 takie kartoniki, bo 2ki(obojetnie jakiej firmy) są już troszke przyciasne :eek:... ale ten mój facet rośnie

reklama
my już też przejdziemy na 3 chyba, denerwuje mnie że ta gumka w 2 uciska udka:sorry2: mojej Zosi, możliwe, że to tak jest, ale mi sie to nie podoba, przy wadze prawie 5 kg mam nadzieję że 3 sie sprawdzą:tak::-)

Do góry