reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchowanie wielorazowe czy jednorazowe????

Kamcia pieluchy to temat rzeka:-D
W dzisiejszych czasach pranie kończy się na włączeniu guzika.
Na bieżąco będe zdawac relacje:tak: sama jestem ciakawa

Amandee ja wybrałam najbardziej leniwą wersję wielorazówek,reszty tez za mocno nie kumam:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
poziomki rozdzieliłam Twój post i część ze smoczkiem dałam na smoczki żeby nikt tu o smokach już nie pisał bo sie pogubimy;-)

co do prania to ja wiem że jeden guzik...:-p ale mam raczej na myśli ze trzeba kupę zczyścić, później namoczyć żeby się nie zaschło.. i dopiero ten guziczek;-)

no i racja .. temat rzeka jak jeden z wielu:-D
ale warto powymieniać zdania.. żeby było co czytać:-D

tyle że małe dzieci mają tendencje to rzadkich kupek ... i to bardzo...:-D
więc bibułka nic nie da:-p a czasempamiętam sa te kupki oczyszczające czy coś.. co to zamiast kupki jest pomarańczowa piana... hihi więc się ładnie wsiąknie w pieluchę....:-D

Ja tam jestem za ułatwianiem sobie życia w ogóle. Jeśli jakaś nieprzyjemną czynność mogę skrócić to to robię :-) Znam milion lepszych sposobów na spędzanie wolnego czasu :-)
Zamiast tetry wolę pampersy (skrót myślowy)
Zamiast przecieranej zupki - słoiczek
Zamiast wacika, wody i mydła - mokre chusteczki
Zamiast wiązanych kaftaników - body
Zamiast mleka modyfikowanego - cycek

itd :-)

Ja tam jestem za ułatwianiem sobie życia w ogóle. Jeśli jakaś nieprzyjemną czynność mogę skrócić to to robię :-) Znam milion lepszych sposobów na spędzanie wolnego czasu :-)
Zamiast tetry wolę pampersy (skrót myślowy)
Zamiast przecieranej zupki - słoiczek
Zamiast wacika, wody i mydła - mokre chusteczki
Zamiast wiązanych kaftaników - body
Zamiast mleka modyfikowanego - cycek

itd :-)

Kaftaniki-kossszmarrr
gotowanie ,przecieranie,wymyslanie zupek-:eek:
biegać 4 razy w nocy po mleko do kuchni:laugh2:NEWER:no:

Ja moją Gabi trzymałam na tetrowych pieluszkach ok. 6 miesięcy (pampers był jak gdzieś jechaliśmy). Potem przeszłam definitywnie na pampersy. Myślę, że przy drugim będzie podobnie. Muszę dokupić tylko parę pieluch, bo niektóre umarły śmiercią naturalną ;-) Przez szerokie pieluszkowanie nie miała przynajmniej kopotów z bioderkami. Ale każdy woli co innego,więc nikogo tu nie namawiam.
Z mlekiem nie miałam tyle szczęscia, bo miałam mało pokarmu i już po miesiącu musiałam dokarmiać butelką, a po 3 miesiącach została sama butelka,bo niestety pokarm znikł:-(
Zupki gotowałam sama. Na początku było to osobno, a później z naszej zupy wyciągałam warzywka i miksowałam blenderem-żadna sztuka. Słoiczki kupowałam na wyjazdy.
A co do mokrych chusteczek - stosuję je do dziś, ale niestety musiałam wytestować ich kilka rodzajów, bo mała miała skórę skorą do odparzeń i nie wszystkie się nadawały. Najodpowiedniejsze okazały się Bambino, Dzidziuś-różowe i BabyDream z Rossmanna. Podobnie było później z pieluchami---niestety musiałam kupować oryginalne Pampersa, bo po innych strasznie się pupcia odparzała.
To chyba kwestia każdego dziecka z osobna. Nie uprzedzam się do innych firm, tylko od nowa będę testować przy drugim dzidziusiu.

Ja mam swoją koncepcje w tej sprawie, którą będę testować dopiero bo to pierwsza ciąża. Mam zamiar używać i tych i tych.
Jednorazowe będa na noc i na spacerki, a wielorazowe na czas fikania po domu. Z jednej strony kompromis dla ekologii w jakimś sensie (bo pranie, prasowanie też zużywa nieodnawialne źródła energii itp itd), a z drugiej kwestie finansowe i późniejsze odpieluchowanie. Mam wiele bobasów wśród znajomych i wiem, że borykają się z nocnikami po przysłowiowych pampersach bo dzieci nie czuły mokrych gatek, a brak dyskomfortu nie zmuszał ich do zmiany zaistniałego stanu rzeczy więc nocnik ich nie zainteresował...

reklama
Do góry