reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Ja miałam ten zetaw Canpola i nozyczki sa do du...także obcinam cążkami i jest ok ;) Mała siedzi mi na kolanach i obserwuje co jej robię :Dstrasznie jej sie to podoba, a przy tym mówie jeszcze cyk.cyk i wtedy to juz smich na całego ;D ;D
Jak bylismy u szwgierki to pozyczyła mi nożyczki swojej córeczki i były ok, ale powiem wam że nieumiem obcinać nozyczkami, zawsze cos zostanie z boku i mała sie podrapie ;)

reklama
Agnes - to potem przypilowac pilniczkiem ;D ;D ;D
Pati - ja siebie nozyczkami tez nie potrafie, ale dzici tylko nozyczkami obcinam, bo boje sie wlasnie takiej sytuacji jaka byla u Sorbkowej i Steffi... i odpukac, narazie nic zlego sie nie stalo :)
A obcinam zawsze jak Paulinka nie spi :)

Wanda heheh ja mam pilniczek do paznokci dla Hani ;D ;D
Ja obcinam jak Hania nie spi,ale jest to nie lada wyzwanie bo Hania chce zabrac mi te nozyczki zawsze i sie wierci,ale doszlam do wprawy,bo obcinam paznokcie co 3 dni bo inczaczej samookaleczenie gotowe ;)

My tez obcinamy pazurki nożyczkami canpola i "na żywo" bez spania, pierwsze 3 pazurki ida ok, bo Młoda jest zainteresowana, potem gorzej, ale póki co bez wiekszych klopotow a zadrapanka zdarzały nam się tylko na samym początku

Kuba ma obcinane pazurki obcinakie. Czasami jak jest potrzeba to jeszcze lekko pilniczkiem je traktuje :p Prawie zawsze robie to podczas karmienia cyckiem albo gdy spi. Tez nigdy mi sie nie przytrafilo przyciac cos innego niz paznokietek. Na samym poczatku obcinalam Kubie nozyczkami, ale gdy zobaczylam jak latwo i sprawnie idzie z obcinakiem to juz przy nim pozostalam.

No właśnie obcinakiem idzie bardzo sprawnie...Tylko oby trafiać tam, gdzie trzeba...Ja nie mogę obcinać wtedy kiedy śpi, bo ma bardzo płytki sen. Od razu by się obudził...

Kurcze Hania za bardzo macha łapkami i nie ma mozliwosci obcinac obcinakiem,balabym sie.A przez sen na pewno nie,za bardzo kocham ten czas kiedy spi! ::) ::)

reklama
Do góry