reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Wanda, tez slyszalam, jak sie matki cykaja to tak robia, fuj :p Ja tam nawet sobie obcinam nozyczkami, nie umiem obcinakiem, a Stasio ma nawet swoj pilniczek w kwiatki ;D Teraz Slawek mu obcina pazurki, juz sie nie boi jak na poczatku.

reklama
ja się przyznaję bez bicia że obgryzałam Kubie jak wróciłam z nim ze szpitala i panicznie się bałam mu obcinac paznokietki nożyczkami.... pamiętam że jak moja mama widziała że zamierzam mu skrócić pazurki to wychodziła z pokoju, bała się że mu odgryzę palec ;)

Hehhe ja tam si enie balam obcinac! :pale obgryzac nie umiem nawet sobie,a co dopiro dziecku.Brr..nienawidze obgryzania paznokci,az mi ciarki przechodza :o

widzę ze dalej temat paznokci :) my tez obcinamy nożyczkami Canpola, ja jednak przejęłam sie tym co napisali na opakowaniu ze obcinacz powyżej 3 roku życia, a te nozyczki są naprawde ok, obcinamy normalnie, nie przez sen, Ida ma przy tym niezłą zabawę :laugh: a na początku jak sie bałam obcinac to zakładałam skarpetki na rączki

A ja uzywam zarówno nozyczek jak i obcinaczki. Nożyczki sa zdecydowanie bezpieczniejsze - obcinaczka raz zlapalam Gabi za paluszka ale na szczęscie krew sie nie polała.
Jedne nozyczki są naprawdę do DOOPY! Nie pamięam jaka to firma ale maja uchwyty z bialego plastiku. A drugie - cale metalowe są OK.
Co do obcinacza - to jak dziecko ma 3 latka to mozna juz mu ciachać plauszki do woli?! Myślę że to raczej kwestia wprawy a nie wieku dziecka.

ja tez uzywam nozyczek tych calych metalowych - to chyba babyOno czy cos takiego ale jak was teraz tak czytam to mam ochote pobawic sie obcinaczem ;D a sen Ada tez ma plytki wiec za duze ryzyko zeby strzelic maniciure :laugh:

Joeey - to tym bardziej bym nie probowala obcinaka - moim zdaniem bardziej niebezpieczny - jak raz zacisniesz, to mozesz opuszek urwac... jednak nozyczkami tak sie nie da :)

ja obcinam na spiocha obcinaczka i krew sie nie lala, zalewala mnie za to jak musialam nozyczkami obcinac, ale to napewno wina nozyczek bo jakzeby inaczej ::) bo mam canpola

reklama
Do góry