reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Wanda, tez slyszalam, jak sie matki cykaja to tak robia, fuj :p Ja tam nawet sobie obcinam nozyczkami, nie umiem obcinakiem, a Stasio ma nawet swoj pilniczek w kwiatki ;D Teraz Slawek mu obcina pazurki, juz sie nie boi jak na poczatku.

reklama
ja się przyznaję bez bicia że obgryzałam Kubie jak wróciłam z nim ze szpitala i panicznie się bałam mu obcinac paznokietki nożyczkami.... pamiętam że jak moja mama widziała że zamierzam mu skrócić pazurki to wychodziła z pokoju, bała się że mu odgryzę palec ;)

Hehhe ja tam si enie balam obcinac! :pale obgryzac nie umiem nawet sobie,a co dopiro dziecku.Brr..nienawidze obgryzania paznokci,az mi ciarki przechodza :o

widzę ze dalej temat paznokci :) my tez obcinamy nożyczkami Canpola, ja jednak przejęłam sie tym co napisali na opakowaniu ze obcinacz powyżej 3 roku życia, a te nozyczki są naprawde ok, obcinamy normalnie, nie przez sen, Ida ma przy tym niezłą zabawę :laugh: a na początku jak sie bałam obcinac to zakładałam skarpetki na rączki

A ja uzywam zarówno nozyczek jak i obcinaczki. Nożyczki sa zdecydowanie bezpieczniejsze - obcinaczka raz zlapalam Gabi za paluszka ale na szczęscie krew sie nie polała.
Jedne nozyczki są naprawdę do DOOPY! Nie pamięam jaka to firma ale maja uchwyty z bialego plastiku. A drugie - cale metalowe są OK.
Co do obcinacza - to jak dziecko ma 3 latka to mozna juz mu ciachać plauszki do woli?! Myślę że to raczej kwestia wprawy a nie wieku dziecka.

ja tez uzywam nozyczek tych calych metalowych - to chyba babyOno czy cos takiego ale jak was teraz tak czytam to mam ochote pobawic sie obcinaczem ;D a sen Ada tez ma plytki wiec za duze ryzyko zeby strzelic maniciure :laugh:

Joeey - to tym bardziej bym nie probowala obcinaka - moim zdaniem bardziej niebezpieczny - jak raz zacisniesz, to mozesz opuszek urwac... jednak nozyczkami tak sie nie da :)

ja obcinam na spiocha obcinaczka i krew sie nie lala, zalewala mnie za to jak musialam nozyczkami obcinac, ale to napewno wina nozyczek bo jakzeby inaczej ::) bo mam canpola

reklama
Do góry